Share
E oficial în România: Iată cum arată noua listă a țărilor în funcție de risc! Franța, Portugalia intră în zona roșie, Spania ajunge în zona galbenă! (DOCUMENT)

E oficial în România: Iată cum arată noua listă a țărilor în funcție de risc! Franța, Portugalia intră în zona roșie, Spania ajunge în zona galbenă! (DOCUMENT)

E oficial în România! Iată cum arată noua listă a țărilor în funcție de risc! Franța și Portugalia vor intra în zona roșie, iar Spania oficial în zona galbenă!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de vineri, 3 decembrie, noua listă a țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. Potrivit CNSU, Franța și Portugalia vor intra pe lista roșie, iar Spania trece în galben în urma creșterii incidenței.

Astfel în zona roșie intră Franța, Portugalia, Mauritius și Insulele Mariane de Nord. În zona galbenă: din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Mongolia și Belize; din zona verde, în urma creșterii incidenței: Spania, Suedia, Vietnam și Brunei Darussalam. În zona verde intră: Guam, Guyana, Suriname, Insulele Virgine ale Statelor Unite și Insulele Turks și Caicos.

Noua listă intră în vigoare în 5 decembrie 2021, ora 00,00. Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină. Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi. Cei care vin din țările din Africa de Sud unde s-au înregistrat cazuri de Omicron intră direct în carantină. Vezi lista țărilor AICI! Rămâne de văzut ce noi măsuri se vor lua în cursul săptămânii viitoare pentru a limita răspândirea noii tulpini și în țara noastră!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu