Share
E oficial în România!: Iată cum arată noua listă a țărilor în funcție de risc! Bulgaria, în zona galbenă! Spania, în zona verde! (DOCUMENT)

E oficial în România!: Iată cum arată noua listă a țărilor în funcție de risc! Bulgaria, în zona galbenă! Spania, în zona verde! (DOCUMENT)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a publicat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori – roșu, galben și verde, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în 16 septembrie 2021 o hotărâre prin care s-a realizat actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Să vedem ce s-a schimbat de la decizia din 9 septembrie, după cum arată CNSU în mod oficial.

Iată care sunt principalele modificări din Hotărârea nr. 71 a CNSU! În zona roșie au intrat: Grenada, Bahamas, Barbados, Guyana, Bonaire, Saint Eustatius și Saba și Liechtenstein. În zona galbenă au intrat: Bulgaria, Franța, Thailanda, Puerto Rico, Eswatini, Guernsey (din zona roșie, în urma scăderii incidenței); Republica Moldova, Honduras, Noua Caledonie, Saint Vincent și Grenadine și Gibraltar (din zona verde, în urma creșterii incidenței) În zona verde au intrat: Spania, Danemarca, Luxemburg, Mexic, Panama, Argentina, Maroc și Montserrat.

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină. Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi. Sunt scutiți de carantină copiii sub 6 ani, fără condiții, și cei cu vârste între 6 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ. În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României. Noua listă intră în vigoare în 19 septembrie, la ora 00.00. Vezi lista țărilor AICI!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu