Share
E oficial în România!: Iată cum arată noua listă a țărilor, în funcție de risc! Austria, în zona roșie! Spania, în zona galbenă! (DOCUMENT)

E oficial în România!: Iată cum arată noua listă a țărilor, în funcție de risc! Austria, în zona roșie! Spania, în zona galbenă! (DOCUMENT)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a publicat acum lista aceasta cea nouă cu țările care au risc epidemiologic, pe coduri de culori, roșu, galben, verde, în funcție de cazurile COVID-19.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de joi, 23 septembrie, noua listă a țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat prin decizia cu numărul 74. Potrivit CNSU, Austria și Croația intră în zona roșie, iar în urma scăderii incidenței Grecia trece în zona galbenă.

De fapt prin decizia aprobată astăzi s-a realizat actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat precum și modificarea și completarea HCNSU 43 din 01.07.2021 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

Iată modificările apărute în listă!
În zona roșie au intrat: Croația, Letonia, Austria, Bosnia Herțegovina, Noua Caledonie, Gibraltar, Saint Vincent și Grenadine și Curacao;
În zona galbenă au intrat:
– din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Grecia, Cipru, Norvegia Liechtenstein, Kazahstan, Azerbaidjan, Jamaica, Fiji, Sri Lanka, Jersey și Anguilla;
– din zona verde, în urma creșterii incidenței: Slovacia, Luxemburg, Groenlanda, Canada, Singapore și Sao Tome și Principe;
În zona verde au intrat: Portugalia, Islanda, Japonia, Monaco, Liban, Irak, Eswatini, Timorul de Est și Insulele Virgine Britanice.

Totodată prin această decizie, este crescută vârsta de la care sunt exceptați de la măsura carantinării și obigativității prezentării unui test RT-PCR copiii, de la 6 la 12 ani. Lista intră în vigoare duminică, 26 septembrie, la ora 00.00. Vezi lista țărilor AICI!

C.Ț.

Lasă un comentariu