Share
Duminica Părinților și Copiilor:7 citate aparținând PS Părinte Iustin legate de creșterea micuților și despre familie! Ei sunt darul și împlinirea!

Duminica Părinților și Copiilor:7 citate aparținând PS Părinte Iustin legate de creșterea micuților și despre familie! Ei sunt darul și împlinirea!

Duminica Părinților și Copiilor:7 citate aparținând PS Părinte Iustin legate de creșterea micuților și despre familie! Ei sunt darul și împlinirea!

În cele ce urmează, vă prezentăm 7 citate din cuvântările Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului referitoare la părinți, familie și creșterea copiilor, arătate de reprezentanții Episcopiei.

Să clarificăm că Duminica Părinţilor şi Copiilor, prima duminică după data de 1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului, aprobată prin hotărârea Nr. 629 din 12 martie 2009 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, constituie un prilej de a reafirma rolul primordial al familiei în creşterea și educarea copiilor, mai arată reprezentanții Episcopiei. Iată 7 citate prețioase!

(1) „Mama și tata – adică familia – se cuvine să fie primii pedagogi ai copiilor, dăruindu-le educația celor șapte ani de-acasă și „bunul simț românesc (țărănesc)”, care însemnează: credința în Dumnezeu și frica de El, rușinea de oameni și simțul măsurii”.
(2) „Cei care sunt plecaţi sunt datori să se întoarcă acasă, în casa părinţilor lor. Ei petrec o vreme acolo şi muncesc din greu. Şi este o necesitate. Trebuie să-şi întreţină familia, să-şi creeze o viaţă firescă, nu de mare bogăţie, ci de normalitate şi de existenţă omenească demnă, cu binecuvântarea lui Dumnezeu, dar ca să nu uite să se întoarcă acasă. Întoarceţi-vă în casa voastră şi spuneţi cât bine v-a făcut vouă Dumnezeu”.
(3) „Copiii sunt darul și împlinirea, speranța și dăinuirea părinților (mama și tata), ei sunt cununa apostoliei dascălilor, ei sunt comoara Bisericii lui Hristos, ei sunt frumusețea și tinerețea fără bătrânețe a satelor noastre românești, ei sunt continuitatea, normalitatea, înveșnicirea și nemurirea neamului nostru românesc cel iubitor de Dumnezeu și mărturisitor de Hristos”.
(4) „Biserica, prin slujitorii și lucrarea ei, va desăvârși proiectul personal al fiecărui copil, aducând în ființa lui harul și făcându-l fiu al Cerului, fiu al lui Dumnezeu și conștientizându-l, printr-o lucrare înțeleaptă și plină de dragoste, că viața este un examen de toate categoriile și toate treptele, iar Biserica lui Hristos este „școală pentru toată viața”.
(5) „#Părinți și dascăli, să veghem ca fiii și fiicele, copiii atât de înzestați și luminați ai neamului nostru, să crească frumos și armonios, în bucurie și lumină, iar viața lor să fie un vis frumos care să se realizeze pe deplin și în folosul națiunii și să nu devină un coșmar din cauza noastră și a unei lumi căzute, degradate, dezumanizate, instinctuale și iraționale”.
(6) „Familia însemnează mama și tata, bărbat și femeie, aleși și binecuvântați de Dumnezeu să procreeze și să aducă pe lume #copii pentru perpetuarea neamului omenesc!”
(7) „Rămâneți în dragostea părinților voștri și fiți pentru ei îngeri păzitori și toiag bătrâneților; să îi însoțiți cu dragostea și recunoștința voastră pentru că v-au adus pe lume, v-au crescut și vă susțin în tot demersul și proiectul vostru”.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu