Share
Doliu în învățământul băimărean: Unul dintre cei mai iubiți profesori de limba engleză din municipiu s-a stins din viață la numai 48 de ani

Doliu în învățământul băimărean: Unul dintre cei mai iubiți profesori de limba engleză din municipiu s-a stins din viață la numai 48 de ani

Unul din dascălii iubiți de elevi în Baia Mare s-a stins din viață în dimineața zilei de joi, 5 august, în jurul orei 08.00, la vârsta de numai 48 de ani, împliniți în 2021.

Marius Moga, profesor de limba și literatura engleză (foto stânga sus), a părăsit această lume după ce a suferit un accident cardiovascular. Apropiații spun că era cunoscut cu astfel de probleme.

S-a născut în 1973 iar în urma căsătoriei a avut un băiat. Era absolvent al Universității Babeș Bolyai din Cluj, Facultatea de Litere, specializarea engleză-franceză, instituție de învățământ pe care a absolvit-o în 1997.

A predat mulți ani la Colegiul Național Gheorghe Șincai, însă a trecut pe la catedră și la Universitatea de Nord și la Liceul Teoretic Emil Racoviță. Începând cu luna septembrie a anului 2018 era cadru didactic la Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu din Baia Mare. A însumat, în total, 25 de ani de activitate la catedră.

A fost extrem de iubit de către elevi întrucât, fiind mai tânăr, parcă le înțelegea mai bine obstacolele cu care se confruntau și îi ajuta să treacă peste ele. A participat la multe proiecte și acțiuni educative, respectiv sprijinea elevii la Centrul de Meditații din Baia Mare. Pentru că nu iubea să fie fotografiat, imaginile sunt puține, însă iată două dintre ele de la Centrul de Meditații din Baia Mare. Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, la Cimitirul La Nuci (vom reveni cu ora). Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!

C.Ț.

Foto – arhiva Centrul de Meditatii Baia Mare


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu