Share
Diagnosticul de variola maimuței din Grecia se infirmă. Românul din Marea Britanie ar avea, de fapt, varicelă

Diagnosticul de variola maimuței din Grecia se infirmă. Românul din Marea Britanie ar avea, de fapt, varicelă

Presa din Grecia scrie că primul caz suspect de variola maimuței din această țară se infirmă. Pacientul, care este, arată digi24.ro, un român stabilit în Marea Britanie, are de fapt varicelă. El se afla în vacanță și a fost internat în spital, după ce pe corp i-au apărut erupții asemănătoare celor provocate de variola maimuței, iar suspiciunile au fost de variola maimuței.

„Nu a fost detectat niciun virus al variolei maimuței în proba de laborator prelevată de la bărbatul care este internat la Spitalul Attikon, în schimb proba a fost pozitivă la două teste repetate pentru virusul varicelei”, scrie kathimerini.gr.

Testele pentru variolă au fost efectuate în Laboratorul de referință de la Școala de Medicină și în laboratorul de microbiologie al Spitalului Attikon.

Luni sunt așteptate rezultatele și de la cea de a doua probă prelevată de la pacient, potrivit sursei citate. Vor fi efectuate însă examinări suplimentare pentru o confirmare deplină, au precizat autoritățile.

Varicela și variola au simptome oarecum similare și se caracterizează prin apariția leziunilor cutanate.

„Bărbatul infectat cu variola maimuței a prezentat febră mare acum câteva zile împreună cu o erupție cutanată pe partea superioară și inferioară a corpului. Imediat, suspiciunea a fost de variolă a maimuței și autoritățile sanitare din Kefalonia au intrat în alertă: în primul rând la hotel, apoi la spitalul local. Bărbatul a fost transportat apoi într-o capsulă specială la un spital din Atena. Prietena bărbatului este suspectă și ea, este internată în spital, dar deocamdată nu are simptome. Președintele organismului de sănătate elen a anunțat că este cetățean român, acum o oră, la buletinul de știri, live, în direct la noi, așa că este primul caz. Prietena lui este la o secție alăturată și este suspectă și ea, bineînțeles, neavând simptome încă. Dar și ea este suspectă”, a declarat, duminică seara, la Digi24, Nikos Koudounis, medic din Atena.

„Nu avem alte cazuri (de variola mamimuței – n.r.), doar cei doi. Unul este deja considerat ca fiind sigur sută la sută ca având această boală, iar prietena lui este suspectă. Nu avem alte cazuri. Din păcate, vă anunț în exclusivitate, avem primul caz de lepră în Grecia! Primul caz de lepră în Grecia a fost anunțat oficial, acum o oră, de Ministerul Sănătății de la noi”, a mai spus medicul Nikos Koudounis.

Potrivit presei din Grecia, pacientul care fusese suspect de variola maimuței are 29 de ani și a fost transportat sâmbătă din Kefalonia la Atena.

Pacientul este acum într-o stare bună, nu mai are febră, ci doar simptome ușoare și erupții cutanate. Și partenera sa, care este asimptomatică, este internată la Spitalul Attikon, mai arată sursa citată în acest articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu