Share
Deputatul PNL Maramureș Călin Bota: „1,2 milioane de euro, ajutor de stat, din bani ai Uniunii Europene, pentru curse de pe Aeroportul Baia Mare”

Deputatul PNL Maramureș Călin Bota: „1,2 milioane de euro, ajutor de stat, din bani ai Uniunii Europene, pentru curse de pe Aeroportul Baia Mare”

Deputatul PNL Maramureș Călin Bota: „1,2 milioane de euro, ajutor de stat, din bani ai Uniunii Europene, pentru curse de pe Aeroportul Baia Mare”!

Vești bune pentru băimăreni și pentru dezvoltarea economică a municipiului nostru. Comisia Europeană a aprobat săptămâna trecută schema de ajutor de stat, în valoare de 1,2 milioane de euro, prin care Consiliul Județean Maramureș acordă subvenții de până la 800 000 de euro /întreprindere pentru toate companiile aeriene interesate să opereze cel puțin două noi zboruri internaționale pe Aeroportul Internațional Maramureș.

„În ședința de ieri a Consiliului Județean Maramureș a fost adoptată și o Hotărâre a CJ privind implementarea acestui ajutor de stat, care reprezintă un sprijin pentru operatorii aerieni, în așa fel încât să avem de pe Aeroportul Internațional Maramureș cel puțin trei zboruri externe, zboruri de linie, cu una, două frecvențe pe săptămână. Astfel, din ianuarie 2022 sunt șanse mari să avem curse internaționale frecvente de pe Aeroportul Internațional Maramureș, după un model de succes folosit de Oradea și Sibiu.

Aceste curse internaționale asigură, pe lângă mobilitate și interconectivitate, o oportunitate pentru dezvoltarea economică a zonei Baia Mare, care poate deveni mult mai atractivă pentru investiții și pentru turism. La dezvoltarea Aeroportului Internațional Maramureș va contribui desigur și noul terminal al aeroportului, care va fi gata până la finalul anului 2023. Prin astfel de măsuri și proiecte, susținem concret dezvoltarea Băii Mari, a Maramureșului, atragem investiții și oferim maramureșenilor șansa unei vieți mai bune aici, acasă”, arată Călin Bota, deputat PNL.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu