Share
Deputatul PNL Călin Bota: Noi, în Maramureș, cu părintele Vasile Lucaciu, ne mândrim întotdeauna!

Deputatul PNL Călin Bota: Noi, în Maramureș, cu părintele Vasile Lucaciu, ne mândrim întotdeauna!

Cu emoție și bucurie în suflet, am participat astăzi la Simpozionul Vasile Lucaciu – ”Erou al Națiunii Române”, desfășurat la Muzeul memorial din Șișești, un loc încărcat de spiritualitate și de faptele marelui erou care și-a dedicat întreaga viață luptei pentru unitatea românilor.

Evenimentul vine după ce în Parlament am susținut și votat proiectul de lege prin care Vasile Lucaciu este declarat ,,Erou al Națiunii Române,,. Noi, maramureșenii, ne mândrim cu părintele Vasile Lucaciu și în fiecare an, de 1 Decembrie, ne strângem la Biserica Sfintei Uniri a Tuturor Românilor din Șișești și onorăm memoria și personalitatea sa.

Cu siguranță nu este de ajuns doar să vorbim despre părintele Vasile Lucaciu, trebuie să facem mai mult pentru memoria sa, trebuie să creștem tinerele generații în spiritul valorilor pentru care a luptat marele unionist. Trebuie să avem grijă de trecut, pentru a construi viitorul pe o fundație solidă, iar la Șișești, avem parte de cea puternică lecție de iubire de țară.

Și noi, și generațiile viitoare, avem nevoie de eroi precum Vasile Lucaciu pentru a înțelege mai bine că istoria României înseamnă luptă, jertfă, sacrificii.
Să ne cinstim eroii, să le respectăm memoria și ne creștem copiii în spiritul valorilor pe care ni le-a lăsat moștenire Vasile Lucaciu. Pentru a înțelege mai bine care sunt valorile pentru care a militat Vasile Lucaciu, să învățăm din îndemnul părintelui pentru tovarășii săi de luptă :”Dacă n-aş avea cerneală v-aş scrio cu sângele meu, pentru a vă face să lăsaţi teama şi să veniţi să începem lupta, lupta cea mare, care ne va aduce izbăvirea. Trebuie să ne-o aducă, fiindcă dreptatea e cu noi”.

Deputat PNL Călin Bota


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu