Share
De ziua onomastică: PS Iustin s-a întâlnit cu tineri și copii din Maramureşul Voievodal şi Râmnicu Vâlcea

De ziua onomastică: PS Iustin s-a întâlnit cu tineri și copii din Maramureşul Voievodal şi Râmnicu Vâlcea

Cunoscut în Eparhia Maramureşului şi Sătmarului ca „Episcopul Tinerilor”, Preasfinţitul Părinte Iustin acordă o mare atenţie copiilor şi elevilor, pe care ştie să-i adune în jurul bisericii, să-i antreneze în activităţi, iar în duminici şi sărbători să fie nelipsiţi de la Sfintele Liturghii. Este iubit de tineri prin felul cum se poartă cu ei, iar ei devin lipsiţi de trac şi se manifestă ca priteni ai săi. Iată că şi de ziua ocrotitorului spiritual, Sfântul Iustin Martirul şi Filosoful, al cărui nume îl poartă, 1 iunie, s-a întâlnit cu copiii.

Întâi a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Episcopal din incinta Centrului Eparhial din Baia Mare, unde a ridicat în rangul de stavrofor pe Pr. Andrei Gavriş, contabilul Centrului, şi la cel de Arhidiacon pe Diaconul Lucian Burnar, secretar eparhial. După Sfânta Liturghie, Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar, a oficiat un Te-Deum de mulţumire lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra Sa şi a Eparhiei şi au fost înălţate rugăciuni către ţiitorul Cerului şi al Pământului ca să aibă sub ocrotirea Sa această Episcopie şi pe Întâistătătorul ei.

După aceste rugăciuni, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin s-a îndreptat spre Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, unde s-a întâlnit cu peste 100 de copii din deja foarte cunoscuta localitate Bârsana, veniţi împreună cu Părintele paroh Marcel Oprişan, şi din Râmnicu Vâlcea, de la Fundaţia „Inimă pentru inimă”, care se ocupă de copiii asistaţi şi neajutoraţi, care au venit să viziteze cea mai emblematică clădire din acest nord de ţară.

Aici, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin s-a rugat împreună cu copiii, s-au închinat la icoane, a făcut o cateheză pe înţelesul lor, au recitat poezii şi au cântat, s-au fotografiat, copiii şi profesorii însoţitori au primit câte o icoană la care să se închine, iar la sfârşit au stat de vorbă pe iarba din curtea Catedralei, unde copiii au mâncat pizza, un preparat cu care se întâlnesc foarte rar sau deloc în satul în care trăiesc.

Pelerinajul acesta, care a cuprins şi mănăstirea Rohia, va rămâne peste ani în memoria lor, aşa cum şi nouă ne-au rămas în minte toate excursiile făcute pe timpul cât am fost şcolari.

Sacrificiul făcut pentru acest pelerinaj cu copii va da roade peste ani, şi, sigur, îi va apropia mai mult de Dumnezeu şi Maica Domnului, informează Andrei Fărcaş, redactor la revista „Graiul Bisericii Noastre”.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu