Share
De Ziua internațională a cititului împreună: Polițiștii au citit povești cu tâlc elevilor și preșcolarilor din Baia Mare

De Ziua internațională a cititului împreună: Polițiștii au citit povești cu tâlc elevilor și preșcolarilor din Baia Mare

Ziua Internațională a Cititului Împreună, stabilită anul acesta pentru data de 1 februarie, este ziua în care oamenii din toată lumea citesc cu voce tare și își împărtășesc povești. Atât copiii, cât și adulții sunt încurajați să aleagă o carte, să citească împreună și să transmită mai departe mesajul desprins din foile cărții.

Mai multe unități școlare din Baia Mare și-au exprimat dorința ca activitatea să fie susținută de un polițist, astfel că anul acesta ziua cititului a adus împreună preșcolari sau elevi, cadre didactice și polițiști, dincolo de ora de lectură creându-se o punte între suflete ce a generat deopotrivă emoții și discuții constructive.

Pornind de la faptul că o carte transmite o parte din sufletul celui care a scris-o și că în orice poveste întâlnim personaje fascinante, de tip exemplu, dar și personaje care ne sugerează indirect ce nu ar trebui să facem pentru a nu ajunge în situații dificile, subcomisar de poliție Meteș Florina din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș a făcut echipă cu reprezentanții unităților de învățământ pentru a sublinia importanța covârșitoare a lecturii, indiferent de meseria pe care o practicăm.

Clasa steluțelor de la Liceul Internațional Baia Mare, preșcolarii grupei mari B de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 9 și Grupa Campionilor de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 25 au ascultat povestea citită de polițist, au dat frâu liber imaginației, au adresat întrebări ale căror răspunsuri au condus înspre ideea că ecranele ne răpesc mult din timpul pe care ar trebui să îl acordăm cărților și că fiecare carte se supără atunci când e lăsată să se așeze praful pe ea.

Pentru că poveștile citite au avut ca subiect principal importanța prieteniei și nevoia de a fi buni, generoși, sinceri, de a ne sprijini și ajuta, copiii și-au manifestat mulțumirea prin cele mai calde îmbrățișări.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu