Tradiționalul Concert de colinde în limbile ucraineană și română va avea loc la Biserica Ortodoxă Ucraineană din Ruscova în această duminică - 3 minute în urmă
Ultima colectare gratuită de aparate electrice de la domiciliu din acest an în Baia Mare - 12 minute în urmă
18 decembrie – Ziua Minorităților Naționale din România - 1 oră în urmă
Prognoza meteo Maramureș – 18 decembrie 2025 - 2 ore în urmă
În Centrul Vechi din Baia Mare: O seară de colind autentic și tradiție, alături de Grupul Iza - 12 ore în urmă
Lecții de la polițiști pentru elevii de la Școala „Lucian Blaga” - 13 ore în urmă
In memoriam Antoniu Tiberiu Florian, sigheteanul omorât în Revoluția din decembrie 1989 - 14 ore în urmă
CSS Baia Sprie: rezultate impresionante la December Run 2025 - 14 ore în urmă
Elevii de la Liceul Internațional din Baia Mare, în vizită la Muzeul Tarnița din Băița - 15 ore în urmă
Parfumuri contrafăcute scoase la vânzare în parcare - 15 ore în urmă
De ziua internațională a cafelei, Alex Pop din Borșa ne spune cum se obține o cafea de calitate
La data de 1 octombrie este sărbătorită Ziua Internațională a Cafelei. Pe lângă promovarea cafelei ca băutură, această zi mai are și scopul de a promova comerțul echitabil de cafea și de a ajuta la conștientizarea dificultăților producătorilor de cafea.
Organizația Internațională de Cafea este principala instituție responsabilă cu asigurarea cooperării dintre guvernele importatoare și exportatoare de cafea. Misiunea OIC este de a întări sectorul global de cafea și de a promova expansiunea sa într-o manieră sustenabilă.
Cu acest prilej, va prezentam pe scurt povestea unui maramureșean, care a reușit să facă din cafea o afacere de succes. Alex Pop este administratorul Calypso Caffe din oraşul Borşa unde lucrează alături de familia lui. Acordă o atenție deosebită detaliilor, iar asta se simte.
„Întotdeauna am acordat cea mai mare atenție selecției materiei prime, fiind conștienți de faptul că aceasta reprezintă punctul de plecare pentru obținerea unor amestecuri cu un gust unic și inconfundabil.
Așadar, am ales cei mai buni furnizori și am început să preparăm cu rigurozitate și cu mult suflet cea mai gustoasă și aromată cafea, de care să nu te mai poți sătura vreodată.
În zilele noastre, oamenii au început să acorde o mai mare atenție modului în care sunt preparate alimentele și băuturile, preferându-le pe acelea realizate cu grijă deosebită la detalii, la selecția și prelucrarea fiecărui element component, rezultând astfel un produs final desăvârșit.”
Andreea Vârtaci










