O seară în care dansul și grația s-au împletit într-o poveste de Crăciun la LPS - 3 ore în urmă
Iași, 14 decembrie 1989: primul pas spre Revoluția Română - 4 ore în urmă
CS Minaur întâlnește echipa de pe locul 2 din Liga Zimbrilor în ultimul meci oficial din acest an - 4 ore în urmă
O carte nouă și doi maramureșeni de excepție: Valer Blidar și Nicolae Bud, modele ale viziunii și profesionalismului românesc - 6 ore în urmă
Atmosferă de sărbătoare în Nistru - 6 ore în urmă
MAE: Atenționare de călătorie în Belgia. Posibile perturbări în transporturi - 7 ore în urmă
Bărbat căutat pentru distrugere, prins de jandarmi în albia Săsarului - 8 ore în urmă
Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a slujit la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bixad - 9 ore în urmă
Pregătiri pentru Cupa Minerul – luni se trag la sorți grupele - 10 ore în urmă
Concertul de colinde „Colindăm Pruncului Preasfânt” a avut loc la biserica Parohiei Ortodoxe „Nașterea Maicii Domnului” din Satu Mare - 10 ore în urmă
De ziua internațională a cafelei, Alex Pop din Borșa ne spune cum se obține o cafea de calitate
La data de 1 octombrie este sărbătorită Ziua Internațională a Cafelei. Pe lângă promovarea cafelei ca băutură, această zi mai are și scopul de a promova comerțul echitabil de cafea și de a ajuta la conștientizarea dificultăților producătorilor de cafea.
Organizația Internațională de Cafea este principala instituție responsabilă cu asigurarea cooperării dintre guvernele importatoare și exportatoare de cafea. Misiunea OIC este de a întări sectorul global de cafea și de a promova expansiunea sa într-o manieră sustenabilă.
Cu acest prilej, va prezentam pe scurt povestea unui maramureșean, care a reușit să facă din cafea o afacere de succes. Alex Pop este administratorul Calypso Caffe din oraşul Borşa unde lucrează alături de familia lui. Acordă o atenție deosebită detaliilor, iar asta se simte.
„Întotdeauna am acordat cea mai mare atenție selecției materiei prime, fiind conștienți de faptul că aceasta reprezintă punctul de plecare pentru obținerea unor amestecuri cu un gust unic și inconfundabil.
Așadar, am ales cei mai buni furnizori și am început să preparăm cu rigurozitate și cu mult suflet cea mai gustoasă și aromată cafea, de care să nu te mai poți sătura vreodată.
În zilele noastre, oamenii au început să acorde o mai mare atenție modului în care sunt preparate alimentele și băuturile, preferându-le pe acelea realizate cu grijă deosebită la detalii, la selecția și prelucrarea fiecărui element component, rezultând astfel un produs final desăvârșit.”
Andreea Vârtaci
















