Share
De Bobotează: PS Iustin va săvârși Slujba Sfințirii Mari a apei pe esplanada Catedralei Episcopale din Baia Mare

De Bobotează: PS Iustin va săvârși Slujba Sfințirii Mari a apei pe esplanada Catedralei Episcopale din Baia Mare

Miercuri, 6 ianuarie – Praznicul Botezului Domnului – Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, liturghisește și predică la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare.

După Sfânta Liturghie, pe esplanada Catedralei, Preasfinția Sa va săvârși Slujba Sfințirii Mari a apei (Aghiasma Mare). A devenit deja o tradiţie ca în ziua de Bobotează credincioşii să fie prezenți în faţa esplanadei Catedralei, unde să participe la Slujba Aghiasmei Mari, însă cu respectarea normelor de protecție sanitare în vigoare.

În această zi, Preasfinițitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, va liturghisi și va oficia Slujba Sfințirii Mari a apei (Aghisma Mare), la Mănăstirea „Nașterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul” Scărișoara Nouă, Protopopiatul Carei.

Slujbele religioase vor fi transmise și în mediul online, pe Pagina oficială de Facebook a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului și pe Postul de televiziune Maramureș TV.

Foto: arhivă

Lasă un comentariu