Share
David Popovici este din nou campion european la 100 metri liber

David Popovici este din nou campion european la 100 metri liber

David Popovici (19 de ani) a câștigat din nou medalia de aur în proba de 100 de metri liber, la Campionatele Europene de Natație de la Belgrad.

În Serbia, înotătorul român și-a păstrat medalia cucerită în urmă cu doi ani la Roma. David Popovici a întors al doilea la finalul primilor 50 de metri, dar a reușit să recupereze spectaculos pe ultima lungime de bazin. A încheiat cursa în 46.88 și a urcat pe prima treaptă a podiumului.

David Popovici a fost urmat de maghiarul Nandor Nemeth, care a fost primul după 50 de metri, dar a încheiat cursa în 47.49.

Podiumul clasamentului finalei de la Belgrad a fost completat de favoritul publicului, Andrej Barna, timp 47.66.

David Popovici a avut o prestația remarcabilă în finala de la 100 de metri liber, cu cel mai bun timp scos la Belgrad.

În serii, a parcurs cele două lungimi de bazin în 47,90, în timp ce calificarea în finală a fost obținută după ce a încheiat cursa în 47,82, cel mai bun timp din semifinală.

După medalia de aur de la 100 de metri liber, David Popovici va avea ocazia să-și apere titlul european și în proba de 200 de metri liber. Tot la Belgrad, va lua startul la 4×100 de metri liber ștafetă.

Ambele probe încep joi dimineață, cu seriile.

După Campionatele Europene de la Belgrad, pentru David Popovici urmează Jocurile Olimpice, unde va lua startul pe 28 iulie, potrivit digisport.ro.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu