De nouă ani, Viorelia Butcure din Cupșeni realizează adevărate bijuterii din mărgele - 2 ore în urmă
Se anunță un nou weekend plin cu distracție pe Pârtia Olimpică Borșa - 2 ore în urmă
Ați văzut-o? O femeie din Vișeu de Jos e de negăsit de câteva zile - 2 ore în urmă
„Povestea vasului de lut” continuă la Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș - 3 ore în urmă
2024 – anul expozițiilor, evenimentelor și digitalizării la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare - 6 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost celebrată și la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare - 6 ore în urmă
Concursul regional „Eminescu – Luceafăr, Eu – o mică stea” din Târgu Lăpuș a reunit și de această dată foarte mulți participanți talentați - 7 ore în urmă
Lect. dr. Dan Siserman a lansat cartea „Vremea magicienilor. Wittgenstein, Benjamin, Cassirer, Heidegger și marele deceniu al filosofiei (1919–1929)” - 8 ore în urmă
Teatrul Ararat, turneu în Germania și Austria cu spectacolul ”Pe mine, mie… redă-mă” - 8 ore în urmă
Ce spectacole puteți vedea la Teatrul Muncipal Baia Mare în acest weekend - 9 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie
În fiecare an, din 1984, la data de 11 ianuarie, omenirea sărbătorește cuvântul „Mulțumesc”. În vremuri în care, majoritatea dintre noi facem totul în grabă, iubim în fugă şi să ne bucurăm pe apucate, uităm că, uneori ar trebui să ne oprim o clipă şi să mulţumim celor care ne fac existenţa mai frumoasă. În vechile scrieri, „mulțumesc” era „multunesc”, care însemna mult-unire – legătura dintre doi oameni și unirea cu Dumnezeu. Politețea trebuie sărbătorită. Nu fiecare dintre noi se gândește la cei care s-au pus direct sau indirect în slujba noastră și puțini recunosc munca altora.
„Mulțumesc”, este un cuvânt atât de simplu, dar care atunci când este spus din suflet le poate lumina ziua celor care simt că sunt apreciați, care au făcut un gest ce a schimbat sau va schimba în bine viața altor persoane. Atunci când iți exprimi recunoștința înseamnă că ești conștient de acea bunătate care ți se oferă sau ți s-a făcut. În plus, astfel vei reuși să atragi și mai multe lucruri minunate și pozitive în viața ta. În oamenii pentru care acest cuvânt face parte din modul lor de a exista social, de fiecare dată când îl aud sau îl folosesc se declanșează în ei, o mică doză de serotonină. Substanța căreia i se mai spune hormonul fericirii.
„Fă-ți un obicei din a mulțumi, pentru a-ți exprima aprecierea, sincer și fără așteptări. Apreciază-i cu adevărat pe cei din jurul tău și vei vedea că nu ești singur. Apreciază cu adevărat viața și vei descoperi că ai mai mult de atât” – Ralph Marston.
„Recunoștința- dobânda împrumuturilor sufletești”- Nicolae Iorga
Lăcrimioara ZOTA