Poetul-țăran Ioan Dunca din Budești a împlinit 100 de ani și a primit titlul de Cetățean de Onoare al comunei - 2 minute în urmă
„Pomul Raiului”, la Filiala Traian a Bibliotecii Județene - 4 ore în urmă
Moștenirea lui Ilie Lazăr a fost cinstită la Giulești cu personalități marcante ale culturii și istoriei - 6 ore în urmă
Restricții de circulație în Baia Mare pentru desfășurarea paradei colindătorilor din cadrul evenimentului „Crăciun în Maramureș” - 6 ore în urmă
CSM Sighet vine cu trei puncte de la Bihorul Beiuș - 7 ore în urmă
16 decembrie 1989 – Începutul Revoluției Române - 7 ore în urmă
Workshop-ul „Comunicarea- de la transmitere la relație. O aplicare în leadership” a avut loc la Facultatea de Litere a Centrului Universitar Nord Baia Mare - 8 ore în urmă
CS Minaur și-a aflat adversara din sferturile Cupei României - 9 ore în urmă
Sunteți invitați la lansarea volumului „Troițele din județul Maramureș- Un tezaur de artă populară uitat” - 9 ore în urmă
Noi cete de colindători au poposit la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 9 ore în urmă
Cuptorul tradițional din Muzeul Satului Baia Mare, pus la dispoziția celor care vor să-și pregătească bucatele pentru Paști
Reprezentanții Muzeului Satului Baia Mare vin cu o idee inedită pentru cei care doresc să pregătească bucatele pentru masa de Paște.
În Sâmbăta Mare, 4 mai, cuptorul tradițional din cadrul muzeului va fi pus la dispoziția celor care vor să își coacă cozonacii, pâinea de casă, păscuța sau alte preparate.
„Dragi prieteni ai muzeului, în Sâmbăta Mare, atunci când după datina străbună se pregătesc bucatele tradiționale pentru masa de Paști, venim în întâmpinarea voastră cu o propunere menită să ne reamintească de vremurile de odinioară, de tradițiile, obiceiurile și preparatele pregătite special pentru această mare sărbătoare.
Sâmbătă, 4 mai, în intervalul orar 10.00 – 13.00, vă punem la dispoziție cuptorul tradițional din Muzeul Satului Baia Mare pentru a vă pregăti bucatele tradiționale pentru masa de Paști. La cuptor, focul va fi pregătit de la ora 10:00 pentru cei care doresc să vină să își coacă cozonacii, pâinea de casă, păscuța sau alte preparate. Noi vă punem la dispoziție cuptorul, pregătim focul, iar pe dumneavoastră vă invităm să veniți cu preparatele pregătite de băgat la cuptor și să vă îngrijiți de coacerea potrivită a acestora. Vă așteptăm cu drag!”, transmit cei de la Muzeu.
Accesul la cuptor se face pe baza biletului de intrare.
Sursa foto – Muzeul Satului Baia Mare

















