Share
Cumpărăm compulsiv în preajma sărbătorilor!

Cumpărăm compulsiv în preajma sărbătorilor!

Ne călcăm în picioare la shopping când simțim mirosul sărbătorilor de iarnă. Oare chiar ne face plăcere sau e vorba de o patologie care ne aduce mai mult rău și nu o conștientizăm?

În această perioadă e foarte simplu ca o persoană să se transforme dintr-un simplu vizitator într-un cumpărător. Facem achiziții iraționale, excesive, care nu au legătură neapărat cu nevoia noastră pragmatică și funcțională.

Odată cu sosirea perioadei reci, unele persoane pot suferi un dezechilibru afectiv de sezon, având stări dese de apatie, fiindu-le mai comod confortul psihic dat de terapia prin shopping. Se mai poate vorbi și de instinctul de turmă care face parte din natura noastră biologică, acesta fiind unul din cele patru instincte de bază, alături de cele de supraviețuire, hrănire și procreere. Ne e mult mai comod, în loc să acționăm în conformitate cu valorile noastre, să procedăm ca marea majoritate.

Rațional sau irațional, noi, românii, suntem dependenți de shopping, iar alegerea modului în care decidem este una personală.

Cine știe ce ne va pregăti viitorul! De ce nu, în viitorul apropiat, livrări prompte cu ajutorul dronelor!

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu