Share
Coronavirus, 4 martie 2021: S-a ajuns la 715 decese în Maramureș (încă 7)! În județ, în total, 17.324 cazuri de la început (105 noi)

Coronavirus, 4 martie 2021: S-a ajuns la 715 decese în Maramureș (încă 7)! În județ, în total, 17.324 cazuri de la început (105 noi)

Maramureșul a ajuns la un total de 17.324 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei. Asta după ce s-au înregistrat încă 105 noi cazuri în 24 de ore. Din păcate, s-a înregistrat și 7 decese, numărul ajungând la 715. La nivel județean, incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 3,01, locul al cincilea după Timiș, Cluj, Brașov și Ilfov. La nivel național, vorbim despre 4.271 cazuri de infectare într-o singură zi.

Referitor la cele 105 noi cazuri, acestea sunt din tot județul. În ceea ce privește decesele cu numerele 709, 710, 711, 712, 713, 714, 715, este vorba despre patru bărbați, din care unul din categoria de vârstă 60-69 de ani, doi din categoria de vârstă 70-79 de ani și unul din categoria de vârstă de 80 de ani și peste și trei femei din categoria de vârstă 70-79 de ani, cu toții cu comorbidități. Incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 3,01, deci județul se află în scenariul roșu, fiind pe locul cinci după județele Timiș, Cluj, Brașov și Ilfov. Statistica actualizată a DSP Maramureș, aferentă situației epidemiologice din județ, o regăsiți la finalul materialului. Aici ar fi de făcut o precizare: în cifrele comunicate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, conform protocolului național, apar doar pacienții internați la ATI la spitalul-suport COVID-19, adică Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare. În cifrele comunicate de DSP apare totalul de pacienți internați pe secțiile ATI din județ, adică pe lângă cei internați în spitalul-suport, și cei aflați pe secțiile-tampon ATI de la Spitalul Județean Baia Mare și Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției deține următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:
17324 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
105 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
3232 pacienți vindecați;
276 pacienți internați în spital;
10 pacienți internați la ATI, din care 1 pacient intubat;
4474 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
2207 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
60307 teste efectuate până în prezent;
1318 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
715 persoane decedate de la începutul pandemiei;
Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.
În Maramureș, echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au executat, în ultimele 24 de ore, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 81 de misiuni. Cele 99 de efective angrenate în misiuni au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea respectării de către persoane a măsurii de carantinare/izolare la domiciliu sau în locația declarată, la verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare, la respectarea normelor de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară. La TELVERDE 0800 800 165 s-au primit două sesizări referitoare la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare la instituțiile abilitate. Au fost utilizate 30 mijloace de mobilitate pentru executarea misiunilor. În perioada exeutării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate cinci persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. Au fost verificați cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioadă stării de alertă peste 40 de agenți economici. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 4000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, să păstreze distanța fizică de protecție sanitară, măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru prevenirea, limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

DirectMM.ro

Lasă un comentariu