Share
Coronavirus, 3 martie 2021: S-a ajuns la 708 decese în Maramureș (încă 4)! În județ, în total, 17.219 cazuri de la început (114 noi)

Coronavirus, 3 martie 2021: S-a ajuns la 708 decese în Maramureș (încă 4)! În județ, în total, 17.219 cazuri de la început (114 noi)

Maramureșul a ajuns la un total de 17.219 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei. Asta după ce s-au înregistrat încă 114 noi cazuri în 24 de ore. Din păcate, s-a înregistrat și 4 decese, numărul ajungând la 708. La nivel județean, incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 3,04, locul al treilea după Timiș și Cluj, la egalitate cu Brașov și Ilfov. La nivel național, vorbim despre 4.278 cazuri de infectare într-o singură zi.

Referitor la cele 114 noi cazuri, acestea sunt din tot județul. În ceea ce privește decesele cu numerele 705-708, este vorba despre doi bărbați din categoriile de vârstă 60-69 de ani și de 80 de ani și peste și două femei din categoriile de vârstă 70-79 de ani, cu toții cu comorbidități. Incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 3,04, deci județul se află în scenariul roșu, fiind pe locul trei după județele Timiș și Cluj și la egalitate cu Brașov și Ilfov. Statistica actualizată a DSP Maramureș, aferentă situației epidemiologice din județ, o regăsiți la finalul materialului. Aici ar fi de făcut o precizare: în cifrele comunicate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, conform protocolului național, apar doar pacienții internați la ATI la spitalul-suport COVID-19, adică Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare. În cifrele comunicate de DSP apare totalul de pacienți internați pe secțiile ATI din județ, adică pe lângă cei internați în spitalul-suport, și cei aflați pe secțiile-tampon ATI de la Spitalul Județean Baia Mare și Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției deține următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:
17219 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
114 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
3197 pacienți vindecați;
276 pacienți internați în spital;
9 pacienți internați la ATI, din care 1 pacient intubat;
4355 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
2224 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
60091 teste efectuate până în prezent;
1420 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
708 persoane decedate de la începutul pandemiei;
Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.
În Maramureș, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, în sistem integrat, 92 de misiuni, pe raza județului, în ultimele 24 de ore. Au fost angrenate 108 efective pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară, igienizarea frecventă a mâinilor), pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de către persoanele carantinate / izolate în locația declarată. În executarea misiunilor au fost utilizate 36 mijloace de mobilitate. Pe perioada executării misiunilor au fost identificate 14 persoane care nu a respectat măsurile de protecție individuală. La TELVERDE 0800 800 165 s-a primit o sesizare referitoare la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care este în verificare de către instituțiile abilitate. S-au verificat pentru respectarea măsurilor stabilite în această perioadă peste 50 de agenți economici. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 4000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru prevenirea, limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

DirectMM.ro

Lasă un comentariu