Share
Coronavirus, 3 aprilie 2021: S-a ajuns la 849 decese în Maramureș (încă 2)! În județ, în total, 19.474 cazuri de la început (45 noi)

Coronavirus, 3 aprilie 2021: S-a ajuns la 849 decese în Maramureș (încă 2)! În județ, în total, 19.474 cazuri de la început (45 noi)

Maramureșul a ajuns la un total de 19.474 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei. Asta după ce s-au înregistrat încă 45 noi cazuri în 24 de ore. Din păcate, s-a înregistrat și 2 decese, numărul ajungând la 849. La nivel județean, incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 1,54. La nivel național, vorbim despre 5.498 cazuri de infectare într-o singură zi.

Referitor la cele 45 noi cazuri, acestea sunt din tot județul. În ceea ce privește decesele cu numerele 848 și 849, este vorba despre două femei din categoriile de vârsăt 60-69 de ani și de 80 de ani și peste, ambele cu comorbidități. Incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 1,54, deci județul se află în scenariul galben. Statistica actualizată a DSP Maramureș, aferentă situației epidemiologice din județ, o regăsiți la finalul materialului. Aici ar fi de făcut o precizare: în cifrele comunicate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, conform protocolului național, apar doar pacienții internați la ATI la spitalul-suport COVID-19, adică Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare. În cifrele comunicate de DSP apare totalul de pacienți internați pe secțiile ATI din județ, adică pe lângă cei internați în spitalul-suport, și cei aflați pe secțiile-tampon ATI de la Spitalul Județean Baia Mare și Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției sunt centralizate următoarele date referitoare la situația epidemiologică:
19474 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
45 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
3570 pacienți vindecați și externați din spital;
157 pacienți internați în spital;
9 pacienți internați la ATI, din care 4 pacienți intubați;
5585 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
1174 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
66120 teste efectuate până în prezent;
669 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
849 persoane decedate de la începutul pandemiei;
Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.
În Maramureș, echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră au executat, în ultimele 24 de ore, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 88 de misiuni. Cele 94 de efective angrenate au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea respectării de către persoane a măsurii de carantinare/izolare la domiciliu sau în locația declarată, la verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare, la respectarea normelor de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară. La TELVERDE 0800 800 165 s-au primit două sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare la instituțiile abilitate. Au fost utilizate 27 mijloace de mobilitate pentru executarea misiunilor. În perioada executării misiunilor au fost depistate și identificate cinci persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. Au fost verificați cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioadă stării de alertă peste 60 de agenți economici. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 4000 lei. Rata de incidență poate fi vizualizată aici: https://mm.prefectura.mai.gov.ro/…/Incidenta3aprilie.pdfci: Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, să păstreze distanța fizică de protecție sanitară, măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru prevenirea, limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu