Share
Coronavirus, 27 februarie 2021: S-a ajuns la 691 decese în Maramureș (încă 3)! În județ, în total, 16.848 cazuri de la început (117 noi)

Coronavirus, 27 februarie 2021: S-a ajuns la 691 decese în Maramureș (încă 3)! În județ, în total, 16.848 cazuri de la început (117 noi)

Maramureșul a ajuns la un total de 16.848 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei. Asta după ce s-au înregistrat încă 117 noi cazuri în 24 de ore. Din păcate, s-a înregistrat și 3 decese, numărul ajungând la 691. La nivel județean, incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 3,13, locul al doilea după Timiș. La nivel național, vorbim despre 3.432 cazuri de infectare într-o singură zi.

Referitor la cele 117 noi cazuri, acestea sunt din tot județul. În ceea ce privește decesele cu numerele 689, 690, 691, este vorba despre trei bărbați din categoriile de vârstă 60-69 de ani, 70-79 de ani și de 80 de ani și peste, cu toții cu comorbidități. Incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 3,13, deci județul se află în scenariul roșu, fiind, în continuare, pe locul doi după județul Timiș. Statistica actualizată a DSP Maramureș, aferentă situației epidemiologice din județ, o regăsiți la finalul materialului. Aici ar fi de făcut o precizare: în cifrele comunicate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, conform protocolului național, apar doar pacienții internați la ATI la spitalul-suport COVID-19, adică Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare. În cifrele comunicate de DSP apare totalul de pacienți internați pe secțiile ATI din județ, adică pe lângă cei internați în spitalul-suport, și cei aflați pe secțiile-tampon ATI de la Spitalul Județean Baia Mare și Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției sunt centralizate următoarele date cu referitoare la evoluția situației epidemiologice:
16848 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
117 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
3158 pacienți vindecați;
275 pacienți internați în spital;
12 pacienți internați la ATI, din care 1 pacient intubat;
4200 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
2394 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
59473 teste efectuate până în prezent;
1335 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
691 persoane decedate de la începutul pandemiei;
Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.
În Maramureș, în ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 77 de misiuni. Cele 96 de efective au procedat la verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, la menținerea ordinii și siguranței publice, la respectarea măsurii de carantinare/izolare de către persoanele aflate în locațiile declarate. În executarea misiunilor au fost utilizate 32 mijloace de mobilitate. La TELVERDE 0800 800 165 s-au primit două sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare de către instituțiile abilitate. Pe perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate șapte persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală,. S-au verificat cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă peste 50 de agenți economici. Au fost aplicate, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 6000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

DirectMM.ro

Lasă un comentariu