Share
Coronavirus, 25 februarie 2021: S-a ajuns la 682 decese în Maramureș (încă 4)! În județ, în total, 16.633 cazuri de la început (160 noi)

Coronavirus, 25 februarie 2021: S-a ajuns la 682 decese în Maramureș (încă 4)! În județ, în total, 16.633 cazuri de la început (160 noi)

Maramureșul a ajuns la un total de 16.633 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei. Asta după ce s-au înregistrat încă 160 noi cazuri în 24 de ore. Din păcate, s-a înregistrat și 4 decese, numărul ajungând la 682. La nivel județean, incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 3,08, locul al doilea după Timiș. La nivel național, vorbim despre 3.923 cazuri de infectare într-o singură zi.

Referitor la cele 160 noi cazuri, acestea sunt din tot județul. În ceea ce privește decesele cu numerele 679-682, este vorba despre un bărbat din categoria de vârstă 70-79 de ani și trei femei din categoriile de vârstă 50-59 de ani, 60-69 de ani și 70-79 de ani, cu toții cu comorbidități. Incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 3,08, deci județul a revenit în scenariul roșu, fiind, în continuare, pe locul doi după județul Timiș. Statistica actualizată a DSP Maramureș, aferentă situației epidemiologice din județ, o regăsiți la finalul materialului. Aici ar fi de făcut o precizare: în cifrele comunicate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, conform protocolului național, apar doar pacienții internați la ATI la spitalul-suport COVID-19, adică Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare. În cifrele comunicate de DSP apare totalul de pacienți internați pe secțiile ATI din județ, adică pe lângă cei internați în spitalul-suport, și cei aflați pe secțiile-tampon ATI de la Spitalul Județean Baia Mare și Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției deține următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:
16633 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
160 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
3129 pacienți vindecați;
284 pacienți internați în spital;
12 pacienți internați la ATI, din care 1 pacient intubat;
4076 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
2410 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
58995 teste efectuate până în prezent;
1293 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
682 persoane decedate de la începutul pandemiei;
Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.
În Maramureș, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, în sistem integrat, 91 de misiuni, pe raza județului, în ultimele 24 de ore. Au fost angrenate 101 efective pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară, igienizarea frecventă a mâinilor), pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de către persoanele carantinate / izolate în locația declarată. În executarea misiunilor au fost utilizate 28 mijloace de mobilitate. Pe perioada executării misiunilor au fost identificate două persoane care nu a respectat măsurile de protecție individuală. La TELVERDE 0800 800 165 s-au primit două sesizări referitoare la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare de către instituțiile abilitate. S-au verificat pentru respectarea măsurilor stabilite în această perioadă peste 50 de agenți economici. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 2000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru prevenirea, limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

DirectMM.ro

Lasă un comentariu