Share
Coronavirus, 23 februarie 2021: S-a ajuns la 670 decese în Maramureș (încă 12, record egalat)! În județ, în total, 16.333 cazuri de la început (169 noi)

Coronavirus, 23 februarie 2021: S-a ajuns la 670 decese în Maramureș (încă 12, record egalat)! În județ, în total, 16.333 cazuri de la început (169 noi)

Maramureșul a ajuns la un total de 16.333 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei. Asta după ce s-au înregistrat încă 169 noi cazuri în 24 de ore. Din păcate, s-a înregistrat și 12 decese, numărul ajungând la 670. La nivel județean, incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 3,04, locul al doilea după Timiș. La nivel național, vorbim despre 3.382 cazuri de infectare într-o singură zi.

Referitor la cele 169 noi cazuri, acestea sunt din tot județul. Din păcate, vorbim astăzi despre egalarea recordului de decese în județ, de la începutul pandemiei, înregistrat în în zilele de 12 februarie și 15 februarie. În ceea ce privește decesele cu numerele 659-670, este vorba despre opt bărbați, din care doi din categoria de vârstă 60-69 de ani, patru din categoria de vârstă 70-79 de ani și doi ani din categoria de vârstă de 80 de ani și peste și patru femei, din care una din categoria de vârstă 60-69 de ani și trei din categoria de vârstă 70-79 de ani, cu toții cu comorbidități. Incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 3,04, deci județul a reintrat în scenariul roșu, fiind, în continuare, pe locul doi după județul Timiș. Statistica actualizată a DSP Maramureș, aferentă situației epidemiologice din județ, o regăsiți la finalul materialului. Vorbim, în acest caz, despre cea de ieri, cea mai recentă publicată. Aici ar fi de făcut o precizare: în cifrele comunicate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, conform protocolului național, apar doar pacienții internați la ATI la spitalul-suport COVID-19, adică Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare. În cifrele comunicate de DSP apare totalul de pacienți internați pe secțiile ATI din județ, adică pe lângă cei internați în spitalul-suport, și cei aflați pe secțiile-tampon ATI de la Spitalul Județean Baia Mare și Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției deține următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:
16333 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
169 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
3085 pacienți vindecați;
289 pacienți internați în spital;
16 pacienți internați la ATI, din care 1 pacient intubat;
3830 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
2322 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
58519 teste efectuate până în prezent;
1304 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
670 persoane decedate de la începutul pandemiei;
Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.
În Maramureș, echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au executat, în ultimele 24 de ore, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 89 de misiuni. Cele 98 de efective angrenate în misiuni au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea respectării de către persoane a măsurii de carantinare/izolare la domiciliu sau în locația declarată, la verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare, la respectarea normelor de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară. La TELVERDE 0800 800 165 s-a primit o sesizare referitoare la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care este în verificare la instituțiile abilitate. Au fost utilizate 37 mijloace de mobilitate pentru executarea misiunilor. În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate patru persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. Au fost verificați cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioadă stării de alertă peste 50 de agenți economici. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 6000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, să păstreze distanța fizică de protecție sanitară, măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru prevenirea, limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

DirectMM.ro

 

Lasă un comentariu