Share
Coronavirus, 19 ianuarie 2021: S-a ajuns la 468 decese în Maramureș (încă 6)! În județ, în total, 12.396 cazuri de la început (98 noi)

Coronavirus, 19 ianuarie 2021: S-a ajuns la 468 decese în Maramureș (încă 6)! În județ, în total, 12.396 cazuri de la început (98 noi)

Maramureșul a ajuns la un total de 12.396 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei. Asta după ce s-au înregistrat încă 98 noi cazuri în 24 de ore. Din păcate, s-a înregistrat și 6 decese, numărul ajungând la 468. La nivel județean, incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 2,68. La nivel național, vorbim despre 2.745 cazuri de infectare într-o singură zi.

Referitor la cele 98 noi cazuri, acestea sunt din tot județul. În ceea ce privește decesele cu numerele 463-468, este vorba despre doi bărbați și o femeie din categoria de vârstă 60-69 de ani, doi bărbați din categoria de vârstă 70-79 de ani și o femeie din categoria de vârstă de 80 de ani și peste, cu toții cu comorbidități. Incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 2,68, deci județul se află în scenariul galben. Statistica actualizată a DSP Maramureș, aferentă situației epidemiologice din județ, o regăsiți la finalul materialului. Aici ar fi de făcut o precizare: în cifrele comunicate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, conform protocolului național, apar doar pacienții internați la ATI la spitalul-suport COVID-19, adică Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare. În cifrele comunicate de DSP apare totalul de pacienți internați pe secțiile ATI din județ, adică pe lângă cei internați în spitalul-suport, și cei aflați pe secțiile-tampon ATI de la Spitalul Județean Baia Mare și Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției deține următoarele informații centralizate cu privire la situația epidemiologică:
12396 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
98 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
2685 pacienți vindecați;
234 pacienți internați în spital;
13 pacienți internați la ATI, din care 4 pacienți intubați
2094 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
2867 persoane carantinate;
51237 teste efectuate până în prezent;
1150 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
468 persoane decedate de la începutul pandemiei;
Menționăm că toate aceste date sunt în dinamică și că pot suferi modificări.
În Maramureș, în ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 58 de misiuni. Cele 80 de efective angrenate au procedat la verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, la menținerea ordinii și siguranței publice, la respectarea măsurii de carantinare/izolare de către persoanele aflate în locațiile declarate. În executarea misiunilor au fost utilizate 23 mijloace de mobilitate. La TELVERDE 0800 800 165 s-a primit o sesizare cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care este în verificare de către instituțiile abilitate. Pe perioada executării misiunilor a fost depistată, identificată și sancționată o persoană care nu a respectat măsurile de protecție individuală. S-au verificat cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă peste 50 de agenți economici. Au fost aplicate, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 1000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

DirectMM.ro

Lasă un comentariu