Share
Coronavirus, 19 aprilie 2021: S-a ajuns la 887 decese în Maramureș (încă 1)! În județ, în total, 19.903 cazuri de la început (16 noi)

Coronavirus, 19 aprilie 2021: S-a ajuns la 887 decese în Maramureș (încă 1)! În județ, în total, 19.903 cazuri de la început (16 noi)

Maramureșul a ajuns la un total de 19.903 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei. Asta după ce s-au înregistrat încă 16 noi cazuri în 24 de ore. Din păcate, s-a înregistrat și 1 deces, numărul ajungând la 887. La nivel județean, incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 0,80. La nivel național, vorbim despre 1.768 cazuri de infectare într-o singură zi.

Referitor la cele 16 noi cazuri, acestea sunt din tot județul. În ceea ce privește decesul cu numărul 887, este vorba despre un bărbat din categoria de vârstă 60-69 de ani, care a prezentat comorbidități. Incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 0,80, deci județul se află în scenariul verde. Statistica actualizată a DSP Maramureș, aferentă situației epidemiologice din județ, o regăsiți la finalul materialului. Aici ar fi de făcut o precizare: în cifrele comunicate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, conform protocolului național, apar doar pacienții internați la ATI la spitalul-suport COVID-19, adică Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare. În cifrele comunicate de DSP apare totalul de pacienți internați pe secțiile ATI din județ, adică pe lângă cei internați în spitalul-suport, și cei aflați pe secțiile-tampon ATI de la Spitalul Județean Baia Mare și Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției sunt centralizate următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:
19903 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
16 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
3702 pacienți vindecați și externați din spital;
122 pacienți internați în spital;
8 pacienți internați la ATI, din care 3 pacienți intubați;
5769 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
899 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
68707 teste efectuate până în prezent;
333 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
887 persoane decedate de la începutul pandemiei;
Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.
În Maramureș, echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri au executat, în ultimele 24 de ore, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 81 de misiuni. Cele 92 de efective angrenate în misiuni au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea respectării de către persoane a măsurii de carantinare/izolare la domiciliu sau în locația declarată, la verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare, la respectarea normelor de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară. La TELVERDE 0800 800 165 s-a primit o sesizare referitoare la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare la instituțiile abilitate. Au fost utilizate 26 mijloace de mobilitate pentru executarea misiunilor. În perioada executării misiunilor au fost depistate și identificate 14 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, dar și o persoană care nu a respectat măsura de carantinare în locația declarată. Au fost verificați cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioadă stării de alertă peste 40 de agenți economici. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 7500 lei. Detalii referitoare la rata de incidență poate fi vizualizată aici: https://mm.prefectura.mai.gov.ro/…/Incidenta19aprilie.pdf. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, să păstreze distanța fizică de protecție sanitară, măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru prevenirea, limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu