Share
Coronavirus, 18 ianuarie 2021: S-a ajuns la 462 decese în Maramureș (încă 4)! În județ, în total, 12.298 cazuri de la început (86 noi)

Coronavirus, 18 ianuarie 2021: S-a ajuns la 462 decese în Maramureș (încă 4)! În județ, în total, 12.298 cazuri de la început (86 noi)

Maramureșul a ajuns la un total de 12.298 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei. Asta după ce s-au înregistrat încă 86 noi cazuri în 24 de ore. Din păcate, s-a înregistrat și 4 decese, numărul ajungând la 462. La nivel județean, incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 2,64. La nivel național, vorbim despre 1.509 cazuri de infectare într-o singură zi.

Referitor la cele 86 noi cazuri, acestea sunt din tot județul. În ceea ce privește decesele cu numerele 459-462, este vorba despre patru femei, una din categoria de vârstă 70-79 de ani și trei din categoria de vârstă de 80 de ani și peste, cu toții cu comorbidități. Incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 2,64, deci județul se află în scenariul galben. Statistica actualizată a DSP Maramureș, aferentă situației epidemiologice din județ, o regăsiți la finalul materialului. Aici ar fi de făcut o precizare: în cifrele comunicate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, conform protocolului național, apar doar pacienții internați la ATI la spitalul-suport COVID-19, adică Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare. În cifrele comunicate de DSP apare totalul de pacienți internați pe secțiile ATI din județ, adică pe lângă cei internați în spitalul-suport, și cei aflați pe secțiile-tampon ATI de la Spitalul Județean Baia Mare și Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției deține următoarele informații centralizate cu privire la situația epidemiologică:
12298 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
86 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
2665 pacienți vindecați;
253 pacienți internați în spital;
13 pacienți internați la ATI, din care 4 pacienți intubați
2045 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
2864 persoane carantinate;
50980 teste efectuate până în prezent;
1141 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
462 persoane decedate de la începutul pandemiei;
Menționăm că toate aceste date sunt în dinamică și că pot suferi modificări.
Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, în sistem integrat, 76 de misiuni, pe raza județului, în ultimele 24 de ore. Au fost angrenate 90 de efective pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară, igienizarea frecventă a mâinilor), pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de către persoanele carantinate / izolate în locația declarată. În executarea misiunilor au fost utilizate 31 mijloace de mobilitate. Pe perioada executării misiunilor au fost identificate două persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, dar și o persoană care nu a respectat măsura de carantinare în locația declarată. La TELVERDE 0800 800 165 s-au primit două sesizări referitoare la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare de către instituțiile abilitate. S-au verificat pentru respectarea măsurilor stabilite în această perioadă peste 60 de agenți economici. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 3000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru prevenirea, limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

DirectMM.ro

Lasă un comentariu