Share
Coronavirus, 18 aprilie 2021: S-a ajuns la 886 decese în Maramureș (încă 2)! În județ, în total, 19.887 cazuri de la început (12 noi)

Coronavirus, 18 aprilie 2021: S-a ajuns la 886 decese în Maramureș (încă 2)! În județ, în total, 19.887 cazuri de la început (12 noi)

Maramureșul a ajuns la un total de 19.887 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei. Asta după ce s-au înregistrat încă 12 noi cazuri în 24 de ore. Din păcate, s-a înregistrat și 2 decese, numărul ajungând la 886. La nivel județean, incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 0,86. La nivel național, vorbim despre 2.265 cazuri de infectare într-o singură zi.

Referitor la cele 12 noi cazuri, acestea sunt din tot județul. În ceea ce privește decesele cu numerele 885 și 886, este vorba despre un bărbat din categoria de vârstă 60-69 de ani și o femeie din categoria de vârstă 70-79 de ani, ambii cu comorbidități. Incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 0,86, deci județul se află în scenariul verde. Statistica actualizată a DSP Maramureș, aferentă situației epidemiologice din județ, o regăsiți la finalul materialului. Aici ar fi de făcut o precizare: în cifrele comunicate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, conform protocolului național, apar doar pacienții internați la ATI la spitalul-suport COVID-19, adică Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare. În cifrele comunicate de DSP apare totalul de pacienți internați pe secțiile ATI din județ, adică pe lângă cei internați în spitalul-suport, și cei aflați pe secțiile-tampon ATI de la Spitalul Județean Baia Mare și Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției sunt centralizate următoarele date cu privire la situația epidemiologică:
19887 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
12 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
3701 pacienți vindecați și externați din spital;
118 pacienți internați în spital;
8 pacienți internați la ATI, din care 5 pacienți intubați;
5761 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
899 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
68648 teste efectuate până în prezent;
377 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
886 persoane decedate de la începutul pandemiei;
Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.
În Maramureș, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (polițiști, jandarmi, pompieri de frontieră, pompieri) au executat, în sistem integrat, 79 de misiuni pe raza județului, în ultimele 24 de ore. Au fost angrenate 93 de efective pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară), pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de către persoanele carantinate / izolate în locația declarată. În executarea misiunilor au fost utilizate 34 mijloace de mobilitate. La TELVERDE 0800 800 165 s-au primit două sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare de către instituțiile abilitate. S-au verificat pentru respectarea măsurilor stabilite în această perioadă peste 50 de agenți economici. În timpul executării misiunilor au fost depistate și identificate șase persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 4000 lei. Detalii referitoare la rata de incidență pot fi vizualizate aici: https://mm.prefectura.mai.gov.ro/…/Incidenta18aprilie.pdf:.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu