Share
Coronavirus, 16 ianuarie 2021: S-a ajuns la 458 decese în Maramureș (încă 5)! În județ, în total, 12.144 cazuri de la început (57 noi)

Coronavirus, 16 ianuarie 2021: S-a ajuns la 458 decese în Maramureș (încă 5)! În județ, în total, 12.144 cazuri de la început (57 noi)

Maramureșul a ajuns la un total de 12.144 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei. Asta după ce s-au înregistrat încă 57 noi cazuri în 24 de ore. Din păcate, s-a înregistrat și 5 decese, numărul ajungând la 458. La nivel județean, incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 2,61. La nivel național, vorbim despre 3.218 cazuri de infectare într-o singură zi.

Referitor la cele 57 noi cazuri, acestea sunt din tot județul. În ceea ce privește decesele cu numerele 454-458, este vorba despre un bărbat și o femeie din categoria de vârstă 70-79 de ani și doi bărbați și o femeie din categoria de vârstă de 80 de ani și peste, cu toții cu comorbidități. Incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 2,61, deci județul se află în scenariul galben. Statistica actualizată a DSP Maramureș, aferentă situației epidemiologice din județ, o regăsiți la finalul materialului. Aici ar fi de făcut o precizare: în cifrele comunicate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, conform protocolului național, apar doar pacienții internați la ATI la spitalul-suport COVID-19, adică Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare. În cifrele comunicate de DSP apare totalul de pacienți internați pe secțiile ATI din județ, adică pe lângă cei internați în spitalul-suport, și cei aflați pe secțiile-tampon ATI de la Spitalul Județean Baia Mare și Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, deţine următoarele date centralizate referitoare la situația epidemiologică:
12144 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
57 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
2649 pacienți vindecați;
243 pacienți internați în spital;
13 pacienți internați la ATI, din care 3 pacienți intubați
1999 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
2559 persoane carantinate;
50752 teste efectuate până în prezent;
1087 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
458 persoane decedate de la începutul pandemiei;
Menționăm că toate aceste date sunt în dinamică și că pot suferi modificări.
În Maramureș, în ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 82 de misiuni. Cele 91 de efective au procedat la verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, la menținerea ordinii și siguranței publice, la respectarea măsurii de izolare/carantinare de către persoanele aflate în locațiile declarate. În executarea misiunilor au fost utilizate 29 mijloace de mobilitate. La TELVERDE 0800 800 165 s-a primit o sesizare cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care este în verificare la instituțiile abilitate. Pe perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate trei persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. S-au verificat cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă peste 60 de agenți economici. Au fost aplicate, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 3000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

DirectMM.ro

Lasă un comentariu