Share
Coronavirus, 14 ianuarie 2021: S-a ajuns la 448 decese în Maramureș (încă 2)! În județ, în total, 11.930 cazuri de la început (99 noi)

Coronavirus, 14 ianuarie 2021: S-a ajuns la 448 decese în Maramureș (încă 2)! În județ, în total, 11.930 cazuri de la început (99 noi)

Maramureșul a ajuns la un total de 11.930 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei. Asta după ce s-au înregistrat încă 99 noi cazuri în 24 de ore. Din păcate, s-a înregistrat și 2 decese, numărul ajungând la 448. La nivel județean, incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 2,48. La nivel național, vorbim despre 3.525 cazuri de infectare într-o singură zi.

Referitor la cele 99 noi cazuri, acestea sunt din tot județul. În ceea ce privește decesele cu numerele 447 și 448, este vorba despre un bărbat din categoria de vârstă 70-79 de ani și o femeie din categoria de vârstă de 80 de ani și peste, ambii cu comorbidități. Incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 2,48, deci județul se află în scenariul galben. Statistica actualizată a DSP Maramureș, aferentă situației epidemiologice din județ, o regăsiți la finalul materialului. Aici ar fi de făcut o precizare: în cifrele comunicate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, conform protocolului național, apar doar pacienții internați la ATI la spitalul-suport COVID-19, adică Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare. În cifrele comunicate de DSP apare totalul de pacienți internați pe secțiile ATI din județ, adică pe lângă cei internați în spitalul-suport, și cei aflați pe secțiile-tampon ATI de la Spitalul Județean Baia Mare și Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției deține următoarele informații centralizate cu privire la situația epidemiologică:
11930 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
99 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
2627 pacienți vindecați;
240 pacienți internați în spital;
13 pacienți internați la ATI, din care 2 pacienți intubați
1929 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
2283 persoane carantinate;
50.253 teste efectuate până în prezent;
1070 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
448 persoane decedate de la începutul pandemiei;
Menționăm că toate aceste date sunt în dinamică și că pot suferi modificări.
În Maramureș, echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au executat, în ultimele 24 de ore, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 63 de misiuni. Cele 83 de efective angrenate în misiuni au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea respectării de către persoane a măsurii de carantinare/izolare la domiciliu sau în locația declarată, la verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare, la respectarea normelor de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară. La TELVERDE 0800 800 165 s-a primit o sesizare referitoare la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care este în verificare la instituțiile abilitate. Au fost utilizate 27 mijloace de mobilitate pentru executarea misiunilor. În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional două persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. Au fost verificați cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioadă stării de alertă peste 40 de agenți economici. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 2000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, să păstreze distanța fizică de protecție sanitară, măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru prevenirea, limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

DirectMM.ro

Lasă un comentariu