Share
Coronavirus, 1 mai 2021: S-a ajuns, în Maramureș, la un total de 20.102 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei (6 noi)

Coronavirus, 1 mai 2021: S-a ajuns, în Maramureș, la un total de 20.102 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei (6 noi)

Maramureșul a ajuns la un total de 20.102 cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei. Asta după ce s-au înregistrat încă 6 noi cazuri în 24 de ore. Din fericire, nu s-a înregistrat niciun deces, numărul rămânând la 910. La nivel județean, incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 0,46. La nivel național, vorbim despre 1.307 cazuri de infectare într-o singură zi.

Referitor la cele 6 noi cazuri, acestea sunt din tot județul. Este îmbucurător faptul că nu s-a înregistrat niciun deces, cea mai recentă raportare a GCS în care s-a întâmplat în 26 martie. Astfel, numărul a rămas la 910. Incidența de cazuri la mia de locuitori a ajuns la 0,46, deci județul se află în scenariul verde. Statistica actualizată a DSP Maramureș, aferentă situației epidemiologice din județ, o regăsiți la finalul materialului. Aici ar fi de făcut o precizare: în cifrele comunicate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, conform protocolului național, apar doar pacienții internați la ATI la spitalul-suport COVID-19, adică Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare. În cifrele comunicate de DSP apare totalul de pacienți internați pe secțiile ATI din județ, adică pe lângă cei internați în spitalul-suport, și cei aflați pe secțiile-tampon ATI de la Spitalul Județean Baia Mare și Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției sunt centralizate următoarele date cu privire la situația epidemiologică:
20102 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
6 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
3744 pacienți vindecați și externați din spital;
90 pacienți internați în spital;
9 pacienți internați la ATI, din care 1 pacient intubat;
5845 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
1658 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
70632 teste efectuate până în prezent;
157 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
910 persoane decedate de la începutul pandemiei;
Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.
În Maramureș, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri) au executat, în sistem integrat, 91 de misiuni, pe raza județului, în ultimele 24 de ore. Au fost angrenate 97 de efective pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară), pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de către persoanele carantinate / izolate în locația declarată. În executarea misiunilor au fost utilizate 32 mijloace de mobilitate. La TELVERDE 0800 800 165 s-au primit două sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare de către instituțiile abilitate. S-au verificat pentru respectarea măsurilor stabilite în această perioadă peste 60 de agenți economici. În timpul executării misiunilor au fost depistate și identificate nouă persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 6000 lei. Reamintim cetățenilor că se permite circulația în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20.00 -5.00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase, fără a avea nevoie de declarația pe propria răspundere. Date referitoare la rata de incidență poate fi vizualizată aici: https://mm.prefectura.mai.gov.ro/…/05/Incidenta1mai.pdf. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu