Share
Controale și verificări în Maramureș: Aproape 190 sancțiuni aplicate într-o singură zi. S-au dat amenzi și pentru nerespectarea măsurilor de deplasare

Controale și verificări în Maramureș: Aproape 190 sancțiuni aplicate într-o singură zi. S-au dat amenzi și pentru nerespectarea măsurilor de deplasare

Forţele de ordine efectuează zilnic acţiuni de verificare privind respectarea noilor măsuri aflate în vigoare, anunță autoritățile maramureșene. În total, au fost aplicate 180 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv opt pentu nerespectarea măsurilor de deplasare/ liberă circulație în această perioadă. 

Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de Poliție al Judeţului Maramureş sub autoritatea Instituției Prefectului Maramureş, şi împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, ai Poliției Locale, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, precum și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureş, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19. „La activitățile desfășurate ieri, 13 noiembrie a.c., au participat 137 polițiști din cadrul IPJ Maramureş, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ANPC, DSVSA Maramureş, OPC Maramureş şi ai ITM Maramureş. În cadrul celor 19 acțiuni punctuale desfăşurate, au fost verificate 86 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate 2167 de persoane şi au fost verificate 811 de mijloace de transport, din care 77 mijloace de transport public în comun şi 14 de operatori autorizaţi/transportatori de persoane. În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 180 de sancțiuni contravenționale, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală; Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti, a fost de peste 16.500 de lei”, a declarat Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri, echipajele de poliție și jandarmerie aflate în serviciu pe raza județului Maramureș, verifică modul de respectare a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00 – 05:00. Totodată, sunt verificate şi instituţiile/autorităţile publice/operatorii economici cu privire la organizarea programului de lucru. „În municipiul Baia Mare şi celelalte localităţi carantinate din judeţul nostru, forţele de ordine desfăşoară acţiuni ample de verificare a respectării noilor norme 24/24. Cu această ocazie, pe raza judeţului nostru, au fost depistate opt persoane care nu au respectat măsurile privind deplasarea/libera circulaţie, acestea fiind sancţionate contravenţional de către poliţişti. Acțiuni de acest gen se vor desfășura până la încetarea măsurilor restrictive”, a completat Ionela Cozma.

„Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție şi să nu vă expuneți la riscuri. Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viaţa tuturor persoanelor sunt cele mai importante. Suntem și vom fi prezenți pe raza întregului judeţ. Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19”, au arătat reprezentanții IPJ Maramureș.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu