Share
Comemorare la Borșa. Trei ani de la plecarea dintre noi a celui mai longeviv director al Casei de Cultură, Vasile Mihali

Comemorare la Borșa. Trei ani de la plecarea dintre noi a celui mai longeviv director al Casei de Cultură, Vasile Mihali

Borșenii îl comemorează, azi, pe Vasile Mihali, cel care a fost coregraf și director al Casei de Cultură din Borșa timp de patru decenii, din 1971 până în 2011.

„Astăzi îl comemorăm pe Vasile Mihali, păstrător al culturii borșene, director al Casei de Cultură din oraș de la a cărui trecere în nefiinţă s-au scurs 3 ani.

Cetăţean de onoare al oraşului nostru, Vasile Mihali a rămas în memoria colectivă drept OMUL de cultură, care şi-a dedicat toată viaţa borşenilor.

Dumnezeu să-l ierte si să-l odihnească în pace!”, a scris primarul Sorin Ion Timiș, pe rețelele sociale.

Vasile Mihali s-a nascut la Borșa, pe 11 ianaurie 1947. A absolvit liceul teoretic din Borșa, a urmat apoi Institutul de Cultură și Artă, secția Coregrafie, regie și spectacol din Bucuresti.

A condus timp de 40 de ani Casa de Cultură din Borșa, a înființat „Ansamblul Folcloric „Cercănelul”, cu care a dus numele localității sale în toată lumea.

Dumnezeu să-l odihnească!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu