Share
Cel mai mare clopot din România a fost construit în Baia Mare, iar de curând acesta a plecat spre noua sa casă (FOTO)

Cel mai mare clopot din România a fost construit în Baia Mare, iar de curând acesta a plecat spre noua sa casă (FOTO)

Luna trecută vă povesteam despre cel mai mare clopot făurit în România. Acesta a fost realizat la Turnătoria Blotor din Baia Mare și cântărește 10 tone.

Zilele trecute, clopotul a plecat spre noua sa casă – Mănăstirea cu Hramul ,,Sfântul Mina” din localitatea Roșiori, județul Suceava. Înainte de asta, clopotul a fost plimbat puțin pe bulevardele municipiului.

„Azi (n.red. 6 ianuarie) avem bucuria să livram cel mai mare clopot făurit vreodată de o societate din România.

El este prezentat printr-o scurtă trecere populației din orașul Baia Mare, parcurgând principalele bulevarde ale orașului. Facem acest lucru pentru ca băimărenii să fie mândri de faptul că acest clopt a fost construit în orașul lor.

Traseul clopotului pentru a putea fi văzut este următorul: Baia Mare – Dej – Beclean – Bistrița – Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului .

Acest clopot are greutatea de 10 tone 2,60 m și diametrul la baza de 2.45 m și a fost acordat în nota muzicală Mi” – a transmis Radu Blotor.

Menționăm că perioada de construcție (cu tot cu partea de creație a iconografiei) a fost de patru luni.

L.C.H.

Citește și

Adevărată artă: Cel mai mare clopot din România a fost făurit în Baia Mare de curând; Cântărește 10 tone și se va auzi de la o distanță de 70 de kilometri


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu