Share
Cea mai vârstnică locuitoare din Sighet a decedat la 106 ani; A supraviețuit lagărului de la Auschwitz; „Dumnezeu m-a vegheat în acea zi”

Cea mai vârstnică locuitoare din Sighet a decedat la 106 ani; A supraviețuit lagărului de la Auschwitz; „Dumnezeu m-a vegheat în acea zi”

Cea mai vârstnică persoană cu domiciliul în municipiul Sighetu Marmației a decedat ieri la venerabila vârstă de 106 ani. Anunțul a fost făcut de primarul Horia Scubli.

„Născută la 31 decembrie 1913 la Carei, a cunoscut ororile celui de al doilea război mondial si, mai ales, al lagărelor naziste. S-a căsătorit în Sighet cu dr. Andrei Markus. A decedat în data de 24 martie 2020 la frumoasa vârstă de 106 ani” – a scris pe Facebook Horia Scubli.

Cotdianul Daily Mail a oferit, în urmă cu cinci ani, un spaţiu generos româncei de origine evreiască ce a supravieţuit, în mod surprinzător, tuturor ororilor celui de-al Doilea Război Mondial și a scăpat de camerele de gazare de la Auschwitz.

„Dumnezeu m-a vegheat în acea zi. Am fost aleasă spre finalul zilei împreună cu un grup de alte femei şi am fost pregătite pentru a fi trimise la camera de gazare”, a povestit, atunci, fosta deținută.

”Însă atunci când gardienii ne-au băgat în cameră şi au dat drumul robinetului de gaz, au văzut că nu mai era gaz. Unul dintre gardieni a glumit spunând că este ziua noastră norocoasă pentru că deja omorâseră atât de mulţi deţinuţi şi nu mai era gaz şi pentru noi”, a continuat fosta deţinută de la Auschwitz, potrivit dailymail.co.uk, citat de historia.ro.

Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace!

DirectMM.ro

Lasă un comentariu