Share
Cățelul de la Tipografie: Topo sau patrupedul care dorește să aibă o familie iubitoare! Salvat de pe stradă, el beneficiază de îngrijiri și cazare!

Cățelul de la Tipografie: Topo sau patrupedul care dorește să aibă o familie iubitoare! Salvat de pe stradă, el beneficiază de îngrijiri și cazare!

Cățelul de la Tipografie: Topo sau patrupedul care dorește să aibă o familie iubitoare! Salvat de pe stradă, el beneficiază de îngrijiri și cazare!

În fiecare zi, voluntarii Asociației Fight For Animals aleargă dintr-un colț al județului Maramureș la altul, iar uneori chiar și în județele vecine, pentru a salva viețile micuțelor necuvântătoare cu care soarta a fost potrivnică. Vineri, 18 noiembrie, voluntarii au primit solicitarea unor oameni de bine de a salva un cățel cu probleme vizibile la picior, care se afla în apropierea Tipografiei din Baia Mare. Reprezentanții Asociației Fight For Animals au intervenit de urgență pentru a-l salva.

Până la sosirea lor, trei tineri, din care doi angajați ai Biroului Protecția Animalelor Maramureș aflați în misiune, au dat dovadă de foarte multă responsabilitate civică și umanitate și l-au monitorizat permanent pe micul patruped, și l-au mângâiat tot timpul, pentru a-i alina din durere. Primele vești despre Topo au fost mai puțin îmbucurătoare. „Avem nevoie de gânduri bune pe Topo. L-am preluat azi de pe strada găsit de niste iubitori de animale care ne-a cerut sprijin. Am intervenit imediat și l-am dus direct la cabinetul medical. Temperatura este peste 40, probleme mari la un membru, prezentând o luxație recidivantă de umăr. Starea lui nu este bună, vom repeta și frotiul pentru a ne asigura că nu este și babesioza. Gânduri bune, vă rog!”, scria Paul Oșan, președintele asociației, în ziua salvării lui Topo.

Din fericire, starea sa s-a îmbunătățit semnificativ. Astăzi, luni, 21 noiembrie, putem spune că el este mult mai bine și că are acum parte de îngrijire și cazare în regim de foster, până când va fi adoptat de familia vieții sale, pe care și-ar dori-o cu multă ardoare. „Este mult mai bine. A primit antiinflamatoare, a primit antibiotic. A început deja să calce pe picior. Am dorit să ne aruncăm în intervenții chirurgicale, întrucât este puiuț, până în 10 luni, și de obicei se vindecă. Urmărim starea sa acum. I-am găsit o cazare în foster la o familie. Avem bucuria de a spune că sunt mari progresele”, arată pentru DirectMM.ro Paul Oșan, președintele Asociației Fight For Animals Baia Mare. „Ar mai fi de spus și că avem colaborare foarte bună cu Protecția Animalelor, avem o relație foarte bună, așa cum s-a văzut și în acest caz”, arată Paul Oșan, președintele Asociației Fight For Animals Baia Mare. În timp ce vorbeam cu șeful asociației, despre noutățile în cazul lui Topo, acesta se deplasa… către salvarea unui alt cățel care avea nevoie de intervenție de urgență, la 40 kilometri de Baia Mare, în satul Mânău. Așadar se observă că Animal Rescue în județul Maramureș la nivel de voluntari este destul de avansat.

Doar că acești voluntari fac totul din fondurile și timpul propriu, iar în sprijin mai sar câțiva oameni de bine, care se oferă să îi ajute, întrucât la nivel instituționalizat, momentan nu există un astfel de serviciu de salvare. Tocmai de aceea orice act caritabil pentru a-i sprijini pe acești oameni este binevenit. În plus, salvarea ar merge mănușă cu adopția, actul firesc. Informații despre adopția lui Topo și a altor animăluțe care își doresc cu ardoare o familie se pot obține de la Asociația Fight For Animals. Salvează un suflet și vei adopta fericire!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu