Share
Când vine „marea căldură”: Vremea în aria din Maramureș va fi cu valori caracteristice verii, local caniculară! Iată statistica specială în vigoare

Când vine „marea căldură”: Vremea în aria din Maramureș va fi cu valori caracteristice verii, local caniculară! Iată statistica specială în vigoare

Când vine „marea căldură”: Vremea în aria din Maramureș va fi cu valori caracteristice verii, local caniculară! Iată statistica specială în vigoare

Vreme caracteristică de vară avem în Maramureș, în viitorul apropiat, asta din câte arată specialiștii în domeniu. Vom avea fluctuații termice specifice, vreme frumoasă și soare, dar și răcoare și ceva ploi.

Fiind acum în iulie, adică a doua lună de vară, ne putem aștepta la perioade cu căldură persistentă, caracterizată prin caniculă în mai multe zile consecutive, însoțită de disconfort termic. Ne apropiem de mijlocul verii, iar tendința de încălzire va fi vizibilă.

Acum

În 7 iulie, valorile termice maxime vor fi de la 20-22 la 24-27 grade, iar cele minime de 7-9-13-14 grade. Cerul va fi de la variabil la mai mult senin, cu înnorări temporare și câteva furtuni trecătoare. În 8-9 iulie, vom avea valori termice similare, dar cerul va fi de la variabil la mai mult senin și se vor diminua condițiile de ploaie. Vremea se va încălzi săptămâna viitoare, astfel că vom avea valori maxime care vor ajunge la 34 grade la câmpie. Cerul va fi de la variabil la mai mult senin, cu condiții de furtuni cam după intervalul 13-14-15 iulie, arată modelele meteo actuale existente în prezent.

Estimări pe 14 zile

Iată ce arată estimările ANM pe 14 zile (4-17 iulie)! La începutul intervalului vor fi temperaturi maxime în general de la 20-22 la 24-27 de grade. Tendința va fi de creștere treptată după această zi, astfel după intervalul 9-10 iulie și la nivelul acestei regiunii se pot atinge maxime în jurul a de la 27-29 la 31-34 de grade. Media temperaturilor minime va fi de la 7-9-13-14 grade în cele mai răcoroase nopți din interval (9 – 11 iulie) și de la 13-14 la 19-20 grade în cele mai calde. Vor mai fi averse locale în prima zi a intervalului, dar instabilitatea atmosferică mai accentuată va fi până în intervalul 7-8 iulie, când în cea mai mare parte a regiunii se vor semnala averse, local însemnate cantitativ. Pe arii mai restrânse vor fi ploi și în restul intervalului, cu o probabilitate în creștere după 13-14 iulie, arată modelele meteo actuale existente în prezent.

Menționăm că aceste informații se bazează strict pe modelele meteo actuale, așadar pot fi unele modificări în estimări, dacă vor fi modificări în deplasarea fronturilor atmosferice în județ! Tocmai de aceea se emit acele atenționări de tip nowcasting pentru fenomene meteo imediate.

Estimări pe 4 săptămâni

Iată ce arată estimările ANM pe 4 săptămâni! Săptămâna 1 (9-17 iulie). Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile sudice. Cu excepția nord-vestului extrem al țării unde regimul pluviometric va fi local excedentar, cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în sudul țării și la munte. Săptămâna 2 (17-24 iulie). Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud și sud-est. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zona montană aferentă, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Săptămâna 3 (24-31 iulie). Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate de cât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurului celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile. Săptămâna 4 (31 iulie-7 august). Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sud-estul țării. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile nordestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu