Share
Călin Georgescu, un mare iubitor al Maramureșului, de sărbători în vizită la noi în județ: „Aici colindul are o tentă specială! E unitatea de care avem nevoie”

Călin Georgescu, un mare iubitor al Maramureșului, de sărbători în vizită la noi în județ: „Aici colindul are o tentă specială! E unitatea de care avem nevoie”

Călin Georgescu, un mare iubitor al Maramureșului, de sărbători în vizită la noi în județ: „Aici colindul are o tentă specială! E unitatea de care avem nevoie”.

Aflat în vizită în județul nostru de sărbători, tehnocratul Călin Georgescu a fost prezent în a doua zi de Crăciun, în studioul Maramureș TV, în calitate de invitat al emisiunii „Ediție specială”, moderată de Alin Preda, iar emisiunea, desfășurată sub egida „O șansă pentru România”, s-a bucurat de o audiență generoasă.

Călin Georgescu a lansat, în această toamnă, mișcarea „Pământul Strămoșesc”, a cărei deviză este „România renaște!”. Misiunea acesteia este readucerea demnității și suveranității națiunii române prin dezvoltarea unei economii locale al cărei scop nu este profitul, ci binele comun. Iar pentru că sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej de reflecție, Călin Georgescu a decis să se încarce spiritual în perioada sfintelor sărbători în Maramureș.

Acesta a avut doar cuvinte de laudă la adresa valorilor maramureșene. „Mă simt formidabil în Maramureș. Vremea a fost extraordinară. M-am bucurat, pe de o parte, să primesc colindul maramureșean, care are o tentă specială. Această tentă specială este că se cântă în grup, adică acel grup de care avem nevoie, unitatea de care avem nevoie, iar Maramureșul excelează. Este ceva sfânt, sacru, pe care îl transmite întregii Românii. Asta nu înseamnă că nu sunt și în alte locuri, dar aici omul este cu totul special. Omul este cel care timbrează esența genezei acestei țări. Sigur, și locurile foarte frumoase. Am fost la Cavnic, am schiat cu băieții mei și cu prieteni apropiați și ne-am simțit foarte bine”, a arătat Călin Georgescu în cadrul emisiunii „Ediție specială”, difuzată de Maramureș TV.

În cadrul emisiunii, Călin Georgescu a vorbit despre importanța menținerii demnității poporului român în raport cu marile puteri. „Europa nu va fi niciodată o națiune. Vorbim despre Europa națiunilor. Noi trebuie să ne regăsim pe noi înșine. (…). România este o țară suverană și așa trebuie să fie întotdeauna. Este un fond carstic pe care îl trăim astăzi și care simte și structurează viitorul acestei țări care se construiește aici și acum, nu mâine, nu poimâine.

Trezirea spiritualității și spiritului neamului românesc este iminentă și se vede cu ochiul liber. Este o țară conștientă de acest lucru”, a explicat Călin Georgescu în emisiunea difuzată de Maramureș TV în direct, pe care o puteți urmări accesând link-ul de mai jos.

Trebuie să spunem faptul că inițiatorul mișcării „Pământul Strămoșesc” este foarte bine poziționat în preferințele românilor pentru că reprezintă o alternativă reală la modul în care s-a făcut politică până acum. De altfel, numele său a fost vehiculat în mai multe rânduri ca posibil premier tehnocrat. Se vorbește tot mai mult și despre candidatura domnului Călin Georgescu la alegerile prezidențiale din 2024, măsurătorile sociologice, se pare că îl situează favorabil și în această postură. Călin Georgescu, în vârstă de 59 ani, este un expert în dezvoltare durabilă, care a lucrat timp de 17 ani în Sistemul Națiunilor Unite, în domeniul conservării mediului. A fost director executiv al Institutului de dezvoltare globală al Națiunilor Unite în perioada 2015-2016. Anterior a fost președinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma. Așadar, vasta sa experiență în domeniu ar putea ajuta România în negocierile care le-ar purta cu marile puteri europene și nu doar europene.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Sunt foarte dezamagit de afirmatia d-lui Georgescu ca Donald Trump mai este inca presedintele SUA! Se pare ca in ciuda experientei bogate pe care o are, nu poate face o evaluare corecta a vietii politice de aici din SUA. Este trist.

    Răspunde

Lasă un comentariu