Share
Călin Bota: Vasile Lucaciu, declarat erou al națiunii române

Călin Bota: Vasile Lucaciu, declarat erou al națiunii române

Am susținut astăzi, în plenul Camerei Deputaților, proiectul de Lege prin care Vasile Lucaciu este declarat „Erou al Naţiunii Române”, proiect inițiat de PNL și adoptat cu majoritate de voturi.

Proiectul de lege prevede că „pentru cinstirea memoriei lui Vasile Lucaciu (1852 – 1922), considerat una dintre cele mai importante personalităţi politice, culturale şi istorice ale românilor ardeleni din perioada dualismului austro-ungar, militant pentru drepturile românilor din Transilvania, şi recunoaşterea eforturilor depuse de acesta pentru realizarea Marii Uniri, este declarat „Erou al Naţiunii Române”.

În discursul susținut în fața colegilor din Camera Deputaților, am subliniat personalitatea lui Vasile Lucaciu, Leul din Șișești, un luptător neobosit pentru drepturile românilor din Transilvania și pentru unirea tuturor românilor. Anul acesta, pe 29 noiembrie 2022, se împlinesc 100 de ani de la moartea lui Vasile Lucaciu, un bun prilej de a-l așeza pe părintele Vasile Lucaciu acolo unde îi este locul, în galeria eroilor națiunii române.

Părintele Vasile Lucaciu a crezut în visul său de a-I vedea pe toți românii laolaltă, a luptat pentru acest vis, a suferit represiuni, a fost condamnat la închisoare, dar nimic nu l-a oprit din drumul său și în cele din urmă visul său s-a împlinit.  Avem datoria să îi păstrăm vie memoria și să creștem generațiile viitoare în spiritul dragostei de țară și al valorilor naționale. Vasile Lucaciu este un adevărat erou național și merită toate recunoștința noastră. Vezi Tot Video AICI!

Călin Bota

Deputat PNL de Maramureș


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu