Share
Călin Bota: Trei proiecte importante pentru Maramureș sunt pe lista investițiilor aprobate de guvern pentru 2022

Călin Bota: Trei proiecte importante pentru Maramureș sunt pe lista investițiilor aprobate de guvern pentru 2022

Pe lista investițiilor aprobate de guvern pentru a fi finanțate anul viitor se află și trei proiecte importante pentru dezvoltarea Maramureșului. Sunt proiecte începute, care trebuie finalizate, dar și un proiect nou, care va duce la creșterea economică a județului.

– Barajul Runcu, a cărui construcție a început înainte de 1989, urmează să fie terminat în 2025, fiind asigurată suma de circa 103 milioane de lei necesară pentru finalizarea lucrărilor. Proiectul este realizat într-un stadiu de 77%, iar valoarea lui totală se ridică la 460 milioane de lei.

– Podul peste Tisa, proiect în valoare de peste 168 milioane de lei, se află în faza licitației pentru execuție. Acest obiectiv de investiții va contribui la dezvoltarea economică a Maramureșului și va asigura creșterea schimburilor comerciale din zonă.

– Amenajarea râului Săsar, un proiect de care Baia Mare are mare nevoie, se află de asemenea pe lista investițiilor a căror finanțare a fost aprobată de guvern. Lucrările urmează să fie finalizate în 2025, fiind într-un stadiu de realizare de 31%. Pentru finalizare mai sunt necesari circa 100 milioane de lei, valoarea totală a proiectului fiind de circa 132 milioane de lei.

Toate aceste proiecte, pe care ni le-am asumat în fața maramureșenilor, vor duce la dezvoltarea județului și la asigurarea unui trai mai bun pentru cetățeni.

Biroul de presă

Deputat PNL Călin Bota


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu