Share
Călin Bota: Punctul de pensie crește cu 10%, începând cu luna ianuarie a anului viitor. Vor crește și alocațiile!

Călin Bota: Punctul de pensie crește cu 10%, începând cu luna ianuarie a anului viitor. Vor crește și alocațiile!

Guvernul a decis astăzi majorarea pensiilor, a alocațiilor pentru copii și a îndemnizațiilor pentru persoanele vulnerabile, toate aceste majorări fiind posibile datorită măsurilor luate de guvernul condus de PNL, care au asigurat o creștere economică sustenabilă.

-Punctul de pensie crește cu 10%, începând cu luna ianuarie a anului viitor, de la 1442 lei cât este în prezent la 1586 lei.

-Alocaţia de stat pentru copii creşte la 600 de lei pentru copiii până la 2 ani, sau până la 3 ani pentru copiii cu dizabilităţi

-Alocaţia de stat crește la 243 lei pentru copiii cu vârstă între 2 şi 18 ani, dar şi după 18 ani, pentru tinerii care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional

-Indemizația socială pentru pensionari crește cu 25%, de la 800 la 1.000 de lei, începând cu ianuarie 2022.

Toate aceste majorări sunt posibile pentru că economia a crescut peste estimări, ajungând la finalul anului acesta la o creștere de circa 7%, în condițiile în care la începutul anului creșterea economică era prognozată la 4,3% din PIB. Această creștere economică sănătoasă, bazată pe investiții, ne oferă astăzi resursele pentru majorările de pensii și alocații care vor intra în vigoare anul viitor.

Să ne reamintim că PNL este partidul care a reușit să crească pensiile cu 14% în 2020, o majorare unică în întreaga Uniune Europeană în condiții de maximă criză sanitară și economică. PNL este de asemenea partidul care a crescut alocațiile pentru copii în ultimii 6 ani. În urma deciziilor și inițiativelor PNL, alocațiile au crescut sustenabil de la 42 de lei (în 2015) la 214 lei în ianuarie 2021.

Biroul de presă

Deputat PNL Călin Bota


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu