Share
Călin Bota: Măsuri pentru refacerea facturilor eronate, neperceperea de penalități și interzicerea debranșării

Călin Bota: Măsuri pentru refacerea facturilor eronate, neperceperea de penalități și interzicerea debranșării

Guvernul a decis, la inițiativa PNL, ca facturile de la curent electric și gaze întocmite greșit, cu încălcarea legii plafonării și compensării, vor fi refăcute, recalculate corect și retrimise fără niciun fel de penalizări.

De asemenea, debranșările vor fi interzise pe toată perioada aplicării facilităților privind plafonarea si compensarea facturilor.

Cei care au plătit deja facturile greșit întocmite ar trebui ca, din momentul recalculării facturii, să primească banii înapoi în termen de cinci zile, dacă suma plătită pe factura eronată este mai mare de 100 de lei față de factura recalculată, iar în cazul în care diferența dintre factura prost întocmită și cea recalculată este sub 100 de lei, se reduce din factura viitoare.

Aceste prevederi se vor aplica tuturor facturilor greșit întocmite, indiferent că au fost emise în luna noiembrie sau decembrie. Fără o aplicare corectă a legii privind plafonarea si compensarea facturilor și fără sancționarea fermă a celor care o încalcă, este pusă în pericol orice altă măsură de protejare a oamenilor, spitalelor, școlilor și firmelor în fața valului de scumpiri ale energiei.

În paralel, PNL va cere Parlamentului o verificare riguroasă a activității ANRE, principalul responsabil pentru reglementările din piața energiei.

Președinte PNL Baia Mare

Călin Ioan Bota


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu