Share
Căldură extremă în Europa. Cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Marea Britanie. În Franța sunt peste 42 de grade

Căldură extremă în Europa. Cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Marea Britanie. În Franța sunt peste 42 de grade

Europa de Vest se confruntă cu temperaturi sufocante marți, pe măsură ce valul de căldură feroce se extinde spre nord. În Franța și Marea Britanie au fost emise avertismente de căldură extremă, în timp ce nordul Spaniei a înregistrat luni temperaturi de 43 de grade Celsius. Incendiile din Franța, Portugalia, Spania și Grecia au forțat mii de oameni să-și părăsească locuințele. În Marea Britanie este cea mai fierbinte zi din toate timpurile, iar experții spun că anumite părți ale Franței se confruntă cu o „apocalipsă de căldură”, scrie BBC, arată digi24.ro.

Nou record de temperatură în Marea Britanie
Recordul de temperatură din Marea Britanie a fost doborât din nou, după ce mercurul a atins 40,3C la Coningsby, în Lincolnshire, potrivit Met Office, citată de BBC.

Cifra provizorie, înregistrată astăzi la ora 16:00, depășește vârful anterior de 40,2 C înregistrat la Heathrow.

Temperaturile sunt încă la aceeași valoare maximă în această după-amiază pe aeroportul londonez, precum și în St James’s Park din capitală.

Britanicii s-au călcat în picioare pe plaje
Temperatura din Marea Britanie a depășit pentru prima dată în istorie pragul de 40 de grade Celsius, a anunțat serviciul britanic de meteorologie, iar britanicii disperați au dat năvală pe plaje ca să se răcorească.

Incendii în Londra. Pompierii se luptă cu 10 focare în capitala britanică
Brigada londoneză de pompieri spune că a intervenit, marți, la 10 incendii în capitala Marii Britanii, în contextul temperaturilor foarte mari înregistrate aici, transmite Sky News.

Serviciul de pompieri a declarat „incident major” ca răspuns la numărul mare de incendii din Londra.Pe lângă câteva incendii de vegetație și la clădiri anunțate anterior, pompierii se ocupă de flăcări „semnificative” în capitala britanică, mai multe autospeciale de intervenție fiind trimise la fiecare locație.

La o deflagrație care a izbucnit într-o zonă cu vegetație dintr-o suburbie a zonei metropolitane, Wennington, 15 echipaje de pompieri au fost trimise, care includ 100 de oameni, mai arată sursa citată în acest articol.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu