Maramureșeanul câștigător al Cupei cu Corvinul Hunedoara se transferă la Sepsi - 28 minute în urmă
A XX-a ediție a Festivalului Internațional de Cântece și Jocuri Populare din Strâmtura are loc duminică - 48 minute în urmă
Micii producători, taxați pentru transportul propriilor produse la piață - 58 minute în urmă
Zilele Internaționale ale Producătorilor, la Sala Sporturilor - 2 ore în urmă
Trei eleve de la Colegiul „Mihai Eminescu” Baia Mare au fost premiate la Olimpiada Națională de Religie – Cultul Ortodox - 2 ore în urmă
Intoria Centrului de Artă Contemporană Colonia Pictorilor Baia Mare, prezentată într-un scurt film - 2 ore în urmă
Crosul copiilor a ajuns la cea de-a treia ediție - 3 ore în urmă
Un polițist din Maramureș, locul I la Campionatul Național de TIR al MAI - 3 ore în urmă
Elevii de la Școala „Dimitrie Cantemir” au realizat o grădină verticală din plante aromatice și flori la Muzeul Satului din Baia Mare - 3 ore în urmă
”Învață de la antreprenori”: Preoiectul Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, recunoscut la nivel național - 4 ore în urmă
Bunătăți pregătite de cei de la Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației în cadrul Maratonului Gastronomic al Muzeelor Românești de la Sibiu
De vineri, 11 august, și până azi, 13 august, Muzeul ASTRA din Sibiu găzduiește „ASTRA Rock Festival 2023”, care propune evenimente și produse culturale unice.
Pentru al doilea consecutiv, meșterii tradiționali și iubitorii muzicii rock sunt prezenți în același cadru – Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
În cadrul manifestării are loc și Maratonul Gastronomic al Muzeelor Românești, la care participă și Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației.
„Ne dorim ca ASTRA Rock Festival 2023 să devină o scenă a solidarității muzeelor românești! Maratonul Gastronomic al Muzeelor Românești va constitui o platformă de prezentare a ofertei culturale proprii către categorii diverse de public.
Vor participa cu standuri de prezentare Muzeul Național Brukenthal, Muzeul Judetean Buzău, Muzeul Maramureșan, Muzeul Județean Zalău și Muzeul Județean Vaslui” – precizează reprezentanții Muzeului gazdă.
Maramureșenii au pregătit pentru fiecare zi din cadrul evenimentului câte un meniu. Vineri au adăugat un strop de cultură evreiască în cholent și compot, sâmbătă au pregătit sarmale, plăcinte cu urdă, mărar și ceapă verde, respectiv plăcinte cu caș de oaie, mărar și ceapă verde, iar ziua de azi va fi cu gust maghiar.