Share
Borșa, din nou la înălțime. Realizările de aici, exemplu pozitiv pentru alte stațiuni din țară

Borșa, din nou la înălțime. Realizările de aici, exemplu pozitiv pentru alte stațiuni din țară

Dezvoltarea stațiunii Borșa din Maramureș este dată ca exemplu pozitiv de către președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, care se arată întristat de faptul că la el în județ nu se poate realiza ceea ce s-a realizat aici. „Cândva numită „Vestul sălbatic“, ajunsă azi un rai turistic, stațiune turistică de interes național”, scrie pe pagina sa de socializare despre Borșa, citând dintr-o știre pe tema turismului care a luat amploare aici.

„Un proiect frumos cu toate beneficiile lui, care a avut nevoie de 10 ani pentru a fi implementat și unde toată cheltuiala a fost făcută de Statul Român. Diferența între gondola de la Borșa, telescaunul Vâlsanu, proiectul Nedeia ori soarta stațiunii Herculane e mare! La Borșa, atât autoritățile, cât și oamenii din zonă au pus umărul împreună. Pe când la noi în județ, deși investițiile au fost private, am fost unii împotriva celorlalți. Cu toate că frumusețea zonei schiabile de la noi sau potențialul stațiunii balneo-climaterice pot susține dezvoltări incomparabil mai mari, Borșa e cu ani înainte. Noi încă ne judecăm pentru ca vinovații să dea socoteală pentru blocajul instituit de ani întregi împotriva unei benefice și similare dezvoltări turistice de pe raza comunei Turnu-Ruieni”, scrie el.

Telegondola de la Borșa și pârtia olimpică aduc anual mii de turiști, ceea ce a dus la dezvoltarea micului orășel.

Borșa era cunoscută în țară și pentru numărul mare de oameni plecați la muncă în străinătate, astfel că, odată cu dezvoltarea turismului, o mare parte dintre cei plecați s-au întors și și-au mutat afacerile pe care le aveau în Italia. Borșa este un exemplu despre cum oamenii pot schimba un loc. Aproximativ 60.000 de turiști vizitează lunar stațiunea, în perioada de iarnă.

Instalația de telegondolă poate transporta până la 1.800 de persoane pe oră și, alături de pârtia olimpică, este investiția în jurul căreia au început să mişte lucrurile la Borșa.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu