Share
Big Brother: Municipiul Sighetu Marmației va fi supravegheat video. Vor fi amplasate, în total, 30 camere în 17 locații. Vezi detalii

Big Brother: Municipiul Sighetu Marmației va fi supravegheat video. Vor fi amplasate, în total, 30 camere în 17 locații. Vezi detalii

Vești pentru sigheteni. Autoritățile locale au depus spre finanțare un proiect prin care municipiul de pe Tisa va beneficia de supraveghere video. Scopul este de a descuraja activitățile infracționale.

Nevoia de siguranță este un sentiment firesc și necesar, având în vedere faptul că trăim vremuri nu tocmai liniștite. În prezent, municipiul Sighetu Marmației nu dispune de un sistem de supraveghere video integrat, cum de altfel nici Baia Mare nu are, astfel că implementarea unuia la standarde europene ar conduce la îmbunătățirea climatului de ordine și siguranță publică.

“Proiectul „Viitor sigur” a fost depus spre finanțare în cadrul Programului operațional comun România-Ucraina, Obiectiv tematic 8 – Provocări comune în domeniul siguranței și securității, Prioritatea 4.3- Prevenirea și combaterea criminalității organizate în cooperare cu instituțiile poliției”, a explicat Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației. Partenerii proiectului sunt municipiul Baia Mare și localitățile Ivano-Frankivsk și Solotvino din Ucraina, a arătat edilul.

Valoarea totală a proiectului este, concret, de 1.461.700, 16 Euro, din care suma de 163.978, 32 Euro revine municipiului Sighetu Marmației, cota de contribuție proprie a municipiului fiind de 2, 22%. „În cadrul investiției sunt prevăzute un dispecerat central de monitorizare, infrastructura de trasfer de date, echipamente de trasmisie date și o rețea de 30 de camere video fixe și mobile ce vor fi amplasate în 17 locații din municipiu. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni”, a mai arătat Vasile Moldovan.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu