Share
BBC: Măsuri suplimentare în Marea Britanie înainte de apropierea unui val de căldură

BBC: Măsuri suplimentare în Marea Britanie înainte de apropierea unui val de căldură

Măsuri suplimentare pentru serviciile de ambulanţă sunt luate în Marea Britanie, în contextul în care se apropie un val de căldură, a declarat secretarul pentru Sănătate Steve Barclay, conform BBC, arată hotnews.ro.

Mai mulţi operatori de gestionare a apelurilor şi capacitate suplimentară pentru linia de asistenţă 111 se numără printre paşii planificaţi pentru luni şi marţi, scrie news.ro

El a îndemnat publicul să aibă grijă de rudele şi vecinii vulnerabili.

A fost declarată o urgenţă naţională şi a fost emis un cod roşu de căldură extremă din Marea Britanie, cu temperaturi care ar putea atinge 41 de grade Celsius.

Aceasta ar fi cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Marea Britanie – peste maxima actuală de 38,7 C la Cambridge în 2019.

„Mesajul clar pentru public este să ia măsuri în ceea ce priveşte apa, umbra şi acoperirea. Acesta este cel mai bun mod de a atenua căldura. Le cerem oamenilor să ţină cont de vecinii lor şi de cei care ar putea fi vulnerabili”, a spus Barclay.

Sâmbătă, temperaturile au atins 29,1 Celsius în Kew Gardens din vestul Londrei şi pe aeroportul Heathrow, cu maxime de 31 Celsius aşteptate duminică în centrul Angliei.

În Kent, sute de oameni au rămas fără apă, după ce a fost şi o pană de curent vineri seară

Sprijinul suplimentar pentru serviciile de sănătate include, de asemenea, suplimentarea ambulanţelor şi eliberarea de spaţiu în spitale, astfel încât pacienţii să nu rămână blocaţi în ambulanţe afară, a spus Barclay.

Liderii NHS au avertizat că ar putea exista o cerere mai mare pentru ambulanţe – şi au spus că pacienţii nu ar trebui lăsaţi în afara spitalelor pe vreme caldă mai mult de 30 de minute.

Pasagerii care merg cu trenul din Anglia şi Ţara Galilor au fost avertizaţi că ar trebui să călătorească numai dacă este necesar, iar Network Rail a spus că sunt probabile restricţii de viteză.

De asemenea, unele şcoli se vor închide la începutul săptămânii viitoare, iar unele programări la spital vor fi anulate.

Restul Angliei, Ţara Galilor şi sudul Scoţiei vor fi sub avertizare pentru căldură extremă – în timp ce în Europa, incendii au izbucnit în Portugalia, Spania şi sud-vestul Franţei, mai arată sursa citată în acest articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu