Share
Austria este prima țară europeană care introduce vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19

Austria este prima țară europeană care introduce vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19

Austria a devenit, vineri, prima țară din Europa care introduce vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 pentru adulți, după ce președintele Alexander Van der Bellen a semnat legea, transmite CNN, citat de digi24.ro.

Măsura privind vaccinarea obligatorie în Austria prevede că cei fără certificat de vaccinare sau o derogare ar putea fi sancționați cu amenzi pornind de la 600 de euro. Verificările privind vaccinarea obligatorie vor începe de pe 15 martie.

Femeile însărcinate și cei care nu se pot vaccina fără a-și pune în pericol sănătatea sunt exceptați de la lege, potrivit informațiilor de pe site-ul Ministerului Sănătății din Austria.Derogările se aplică și oamenilor care s-au îmbolnăvit recent de Covid-19 și se aplică timp de 180 de zile de la data la care au primit primul rezultat pozitiv la testul Covid-19.

Noua lege va dura până pe 31 ianuarie 2024 iar oamenii care nu se vaccinează ar putea primi o amendă maximă de 3.600 de euro până la de patru ori pe an, dacă nu se află pe un registru de vaccinare cu data desemnată. Cancelarul german Olaf Scholz împinge de asemenea legislația pentru vaccinarea obligatorie ca parte a strategiei statului de a controla Covid-19. Un vot cheie privind vaccinarea obligatorie în Germania este așteptat la sfârșitul lui martie.

Atât Germania cât și Austria au rate de vaccinare cu două doze mai mari decât media UE de 70,4%, potrivit datelor de la Centrul European pentru Prevenția și Controlul Bolilor. Însă ratele lor de imunizare, de 74%, respectiv 72,7% nu au potolit îngrijorările oficialilor din sănătate, arată digi24.ro.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu