Share
Aur istoric la gimnastică ritmică pentru România

Aur istoric la gimnastică ritmică pentru România

România a reușit să câștige miercuri titlul de campioană europeană de junioare pe echipe la gimnastică ritmică. Amalia Lică şi Lisa Garac au bifat la Budapesta o performanţă istorică pentru ţara noastră.

Cu un total de 125,100 puncte, Amalia Lică (15 ani) şi Lisa Garac (13 ani) au reușit să întreacă în clasamentul final echipele din Israel (Meital Maayan Sumkin, Alona Tal Franco – 123,750 puncte) şi Azerbaidjan (Şams Agahuseinova, Ilaha Bahadirova, Fidan Gurbanli, Govhar Ibrahimova – 117,400 puncte).

România va fi reprezentată în toate finalele pe obiecte la Europenele de junioare, transmite Agerpres. Lică s-a calificat în finalele de la cerc (cu cea mai mare notă din calificări, 32,650 puncte), măciuci (cu a doua notă, 31,000) şi panglică (a doua notă, 31,700), iar Garac, la minge (a patra notă, 29,750), mai arată și hotnews.ro.

Amalia Maria Lică a mai cucerit în carieră alte două medalii la CE: aurul în 2022 la Tel Aviv și argintul tot la aceeași ediție. Lisa Maria Garac are deja trecut în CV, la doar 13 ani, o medalie de bronz la CM din 2023, organizat la Cluj Napoca, dar și o altă medalie de bronz la European Cup de acest an de la Baku, arată agențiile de presă românești.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu