Share
Au scăpat cu bine: În județul Maramureș o familie întreagă a consumat carne de porc infestată cu trichineloză! Membrii ei sunt în spital! Anunț făcut de DSVSA!

Au scăpat cu bine: În județul Maramureș o familie întreagă a consumat carne de porc infestată cu trichineloză! Membrii ei sunt în spital! Anunț făcut de DSVSA!

Au scăpat cu bine: În județul Maramureș o familie întreagă a consumat carne de porc infestată cu trichineloză! Membrii ei sunt acum, în spital! Anunț al DSVSA!

Deși în mod constant atenționăm populația asupra obligativității/importanței executării examenului trichineloscopic pentru porcii sacrificați, sunt persoane care ignoră recomandările noastre. Din păcate pentru neglijența unora, ajung să plătească/sufere familii întregi, arată reprezentanții DSVSA Maramureș.

Astfel în urma unei notificări făcute de Direcția de Sănătate Publică Maramureș (DSP Maramureș) asupra internării unor persoane cu simptome ce pot fi atribuite trichinelozei, o echipă a Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș (DSVSA MM) a demarat investigațiile pentru elucidarea cazului, mai arată reprezentanții instituției.

Din păcate suspiciunea celor de la DSP Maramureș a fost confirmată; în congelatorul familiei din Remeți fiind identificată carne de porc, infestată masiv cu Trichinella Spirallis. Cantitatea de aproximativ 80 kg carne și preparate din carne a fost confiscată, urmând a fi denaturată de către DSVSA Maramureș. Ancheta epidemiologică efectuată de instituția noastră a relevat că porcul provenea din județul Bistrița Năsăud, acesta fiind sacrificat și preparat în același județ și transportat ulterior la domiciliul celor în cauză. Menționăm că examenul trichineloscopic nu a fost efectuat de către cei care au sacrificat porcul, mai arată reprezentanții DSVSA Maramureș.

C.Ț.

Lasă un comentariu