Share
Au răsărit iarăși gropi pe podul de la Ardusat! Consilierul județean Romeo Dobocan: “Vreau să văd amenzi aplicate acestei firme” (FOTO)

Au răsărit iarăși gropi pe podul de la Ardusat! Consilierul județean Romeo Dobocan: “Vreau să văd amenzi aplicate acestei firme” (FOTO)

Șapte zile. Atât a ținut asfaltul pe podul de la Ardusat, după care au răsărit din nou gropi. După săptămâni întregi în care carosabilul a devenit aproape impracticabil, firma s-a apucat de lucru. Din păcate, însă, suprafața carosabilă s-a deteriorat iarăși.

În lunile de iarnă, calea de acces rutier devenise teren minat, fapt care a nemulțumit conducătorii auto nevoiți să o tranziteze. Asta întrucât după un drum pe pod trebuiau să facă altul la mecanic.

În a doua parte a lunii februarie, în urma discuțiilor avute cu conducerea Consiliului Județean Maramureș, firma responsabilă cu tronsonul rutier s-a apucat de treabă, lucrarea de asfaltare fiind una temporară, deoarece podul de la Ardusat va intra în reparații capitale în 2021, odată cu proiectul Drumul Nordului.

Din păcate, însă, lucrarea efectuată de constructor nu a ținut prea mult. Mai exact, șapte zile. Situația a fost sesizată de consilierul județean Romeo Dobocan, fost jurnalist, care a luat, din nou, atitudine. “Înțeleg că lucrarea este provizorie, pentru că podul trebuie să intre în refacere completă în următoarele luni, dar durata solidității „provizoratului” nu poate fi de doar 7 zile. Vreau să văd amenzi aplicate acestei firme. Societatea în cauză cere ajustări de preț la contractul pe care-l are în derulare cu CJ (ajustări legale) de câteva milioane de lei.

Nu se poate să le acordăm aceste ajustări cât timp firma are întârzieri în execuție și-și face prost treaba. Mă voi opune acestor solicitări cât timp depășesc limita bunului simț! Voi solicita să nu acceptăm nicio ajustare a prețului contractului până nu sancționăm firma pentru întârzierile de execuție și lucrările de proastă calitate”, a punctat Romeo Dobocan.

DirectMM.ro

Foto – Dorin Cozma

1 Comentariu în această postare

 1. Termino’ mai Van Damme!
  Si tu esti unul dintre profesorii romani consacrati la politica,fotbal si drumuri!
  Te-a intrebat cineva cat e ceasul?
  N—ai facut niciun rahat in toata cariera de mare politician dar te dai rotund in comentarii fara rost.
  Podul ala are o problema de ani de zile…daca tot esti atat de profesor de ce nu au rezolvat-o tu mai devreme?

  Răspunde

Lasă un comentariu