Share
Atenție!: Vremea se va schimba radical în Maramureș după aceste zile de vară! În weekend vin ploi torențiale în toată țara

Atenție!: Vremea se va schimba radical în Maramureș după aceste zile de vară! În weekend vin ploi torențiale în toată țara

Am avut parte, în ultimele zile, de o vreme neașteptat de călduroasă pentru această perioadă a anului. Valorile termice au fost generoase, iar soarele a strălucit cu putere.

În fapt, luna septembrie a început cu un episod de ploi, după care s-a încălzit consistent. Cu mici excepții, zilele au fost călduroase și cu maxime peste mediile multianuale.

Spre exemplu, în data de 22 septembrie (similară termic și ca și caracteristici cu 7 mai, în mod normal), s-au înregistrat medii ale valorilor termice maxime de 27 grade. Cerul a fost mai mult senin în regiunea noastră, caracterizând o vreme minunată de început de toamnă.

Ei bine, din păcate, vremea se va schimba radical în weekend, indică produsele meteo existente. Mai exact, un ciclon mediteranean va genera fenomene periculoase în zona României. În mare parte din țară, se vor înregistra furtuni, precipitații local însemnate cantitativ, intensificări de vânt și o răcire accentuată.

Începând cu a doua parte a zilei de sâmbătă, instabilitatea atmosferică se va accentua, aducând furtuni local violente și cantități însemnate de apă, cu precădere în zonele montane și submontane.

Noaptea de sâmbătă spre duminică va aduce ploi torențiale, care se vor domoli abia duminică. Efectul imediat va fi o răcire semnificativă.

Dacă sâmbătă, maximele vor fi de la 13-19 la 22 grade, duminică, acestea vor fi de la 7 la 9-13 grade. Abia după trecerea frontului atmosferic de vreme capricioasă, vântul se va mai potoli. În prima parte a săptămânii viitoare, se vor mai înregistra unele fluctuații termice, după care regimul termic se va apropia de normalul perioadei, conform modelelor meteo actuale. Cu siguranță vor fi emise atenționări meteorologice pe măsură ce ne apropiem de weekend. Vom reveni cu detalii cu privire la acest subiect!

DirectMM.ro

 

Lasă un comentariu